Idem sa vydávať: Kamarátky ma strašia, že sa všetko zmení

Idem sa vydávať: Kamarátky
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimags.com
2022-03-02 00:29:00 |

Tomáša naozaj milujem. A cítim, že aj on mňa. Chodíme spolu tri roky, vlastne sa vôbec nehádame, na všetkom sa dokážeme dohodnúť.

Jediný problém, ktorý vidím, je, že spolu nežijeme v jednej domácnosti. Ja bývam stále u rodičov a Tomáš v malom podnájme spolu s kamarátom. Svadbu plánujeme v lete a hľadáme si byt. Náš prvý spoločný. Kamarátky ma varujú, že po svadbe a najmä potom, keď začnem spolu bývať, sa náš vzťah zmení. Že sa skončí zamilovaná idylka a že reálny život je niekde inde. Normálne sa toho nového života začínam báť. Majú moje kamarátky pravdu?

Odpovedá odborná koučka Soňa Faková.

„Určite sa toho vo vašom vzťahu veľa zmení. Svadbou, ktorá je predsa len iným záväzkom, ale najmä spoločným bývaním. Je možné, že zrazu vznikne množstvo konfliktov, ktoré predtým nenastali. To neznamená, že sa budete stále hádať. Najdôležitejšie je, že spolu budete ochotní komunikovať. Že budete ochotní hovoriť o tom, ako si predstavujete svoje spolužitie. Napríklad aj v tom, čo kto bude doma robiť, za čo bude kto zodpovedný. A že sa nebudete držať žiadnych bežne zaužívaných mužských či ženských rolí, ale budete sa na všetkom dohovárať, čo si kto vezme na starosť. A nebudete očakávať, čo by ten druhý mal alebo nemal robiť.

Ak budete mať v hľadáčiku, čo komu vyhovuje, tak to určite zvládnete. Ale nečakajte, že to bude hneď. Niekedy sa práve to hľadanie nezaobíde bez konfliktov, bez nárokov a rôznych manipulácií. Ak však budete obaja ochotní sa dohodnúť, váš vzťah by mohol byť ešte lepší, než teraz. Viac naplnený.

Nezabudnite však, že hľadať, ako vám to vo vzťahu vyhovuje, je niečo, čo treba robiť po celý čas trvania vzťahu. Nie je to niečo, čo sa raz nastaví a už to potom len funguje.“

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia