Deväť kurióznych zákazov, ktoré celebrity uplatňujú pri svojich deťoch

Deväť kurióznych zákazov, ktoré
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-04-20 17:30:00 |

Možno by ste čakali, že deti známych hollywoodskych celebrít majú na ružiach ustlané, rodičia im všetko dovolia a žijú si ako v bavlnke. Opak je niekedy pravdou.

Každý rodič si vytvára vlastný súbor pravidiel výchovy podľa svojho presvedčenia a životných okolností. Najmä tie stoja za niekedy vcelku zvláštnymi, resp. netypickými obmedzeniami, ktoré majú deti niektorých z najznámejších tvárí z televíznych obazoviek.

Julia Roberts: Jej tri deti môžu pozerať televíziu len veľmi zriedka

Napriek tomu, že je jednou z najúspešnejších hollywoodskych herečiek, Julia Roberts prezradila, že jej 3 deti, dnes už 16-ročné dvojičky Hazel a Phinnaeusa a syn Henry (14). nepozerajliveľa filmov ani televíznych relácií a rozhodne nie tie, v ktorých účinkuje ona. Sledovanie televíznej obrazovky nepovažuje za prospešné.  „Niekedy nájdeme ten správny čas, keď sme spolu a sadneme si spolu pred televízor, ale nie je to častejšie ako raz za dva týždne,“ povedala pred pár rokmi. 

Madonna: Žiadne randenie do osemnástky

Kráľovná popu raz prezradila, že jej najstaršia dcéra Lourdes, keď mala menej rokov, bola ešte príliš mladá na to, aby chodila von. "Žiadni chlapci pre Lourdes, kým nebude mať 18 rokov,'' vyhlásila vtedy. Dnes má už 25 rokov a mama je do randenia nerozpráva. Zdá sa však, že na obrazovkách odviazaná speváčka je veľmi prísnou mamou. Priznala, že v domácnosti vyžaduje disciplínu. „V mojom dome sa netoleruje nočné pozeranie televízie, nezdravé jedlá a neporiadok,“ vyhlásila.

Mila Kunis a Ashton Kutcher: Žiadne vianočné darčeky

Hviezdny pár, ktorý je rodičmi 7-ročnej dcéry a 5-ročného syna, priznal, že ich neradi rozmaznávajú darčekmi. „Zatiaľ našou tradíciou nie sú žiadne darčeky pre deti... ,“ vyhlásila Mila. Ako vysvetlila, darčeky dostávajú deti od starých rodičov a preto nevidí dôvod, aby kupovali darčeky aj oni. Keď ich dostane dieťa veľa, potom si ich už podľa nej necení. „Ani nevedia, čo čakajú, len jednoducho niečo chcú,“ dodala k téme darčekov pre deti.

Megan Fox: Bez televízie a bez telefónu

Americká herečka priznala, že jej deti môžu pozerať filmy, no to isté neplatí pre televíziu. „Pri filmoch mám pocit, že existuje začiatok, stred a koniec. Je tam jasný príbeh. Myslím si, že je to niečo iné, ako len posadiť dieťa pred televíznu obrazovku, pretože je to proste nonstop,“ vysvetlila. Dodala, že je tiež proti tomu, aby jej deti mali svoje telefóny. „Mojím cieľom sú žiadne počítače a žiadne mobily až do ôsmej triedy,“ povedala. Jej tri deti vo veku osem, sedem a päť rokov si teda ešte budú musieť nejaký ten rok počkať.

Gwyneth Paltrow: Televízne vysielanie len vo francúzštine alebo španielčine

Herečka, ktorá je mamou dvoch detí, mala pri pozeraní televízie kuriózne pravidlo. Priznala, že jej syn a dcéra mali obmedzené sledovanie v ich rodnom anglickom jazyku. „Dovolila som im pozerať televíziu len vo francúzštine alebo španielčine.'' Dnes majú 16 a 17 rokov a v obidvoch jazykoch plynule rozprávajú.

Alicia Silverstone: Žiadne plienky

Herečka prezradila, že svojho syna začala učiť na nočník vo veku 6 mesiacov. „Rovnako ako vám dieťa hovorí, že potrebuje jesť alebo je unavené, povie vám, keď potrebuje ísť na potrebu. Je to tá najprirodzenejšia vec,“ vysvetlila. Ako zdôraznila, takáto prístup je dobrý aj pre našu planétu. „Ušetríte veľa peňazí na plienkach, veľa času, pretože to nie je také chaotické, a navyše pomáhate Zemi!“

Keira Knightley: Dcéra nemôže pozerať Popolušku

Anglická herečka prezradila, že jej dcéra má zakázané pozerať niektoré Disney filmy,  lebo nesúhlasí s odkazom, ktorý dávajú dievčatám. Vysvetlila, že Popoluška „je o čakaní na bohatého chlapa, ktorý ju zachráni – nie, zachráň seba!“ Ďalším filmom, s ktorým úplne nesúhlasí, je Malá morská víla: „Piesne sú skvelé, ale nesúhlasím s tým, aby víla obetovala svoj hlas za muža. Haló?!"

Jennifer Lopez: iPady len v nedeľu

Hviezda, ktorá je matkou dvojčiat - syna a dcéry, mala prísne pravidlá pri používaní iPadov. Podelila sa o to, že jej deti „nesmú cez týždeň používať iPady, nehrajú videohry ani nič iné, pretože je čas školy.“ Jediný deň v týždni, kedy mohli používať elektroniku, bola nedeľa. Aj pri tom však platila jedna podmienka a tou bolo, že sa im muselo dariť v škole. Keď ich výsledky neboli dobré, elektroniku im nedovolila ani v nedeľu. V súčasnosti majú už 14 rokov a pravidlá sú voľnejšie, no ešte stále im elektroniku obmedzuje.

Angelina Jolie a Brad Pitt: Deti si ich nevedia vygoogliť

V čase, keď ešte boli manželmi a deti boli malé, Brad prezradil, že na všetkých ich počítačoch zablokovali svoje mená. Vysvetlil, že ich tri dcéry a traja synovia nemohli nájsť svoju mamu a otca na Googli. Nechceli, aby vzťah ich detí k nimi ovplyvňovalo to, čo sa o nich píše.

Fotogaléria

Instagram
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia