Manžel ma opustil: Neviem, ako ďalej žiť

Manžel ma opustil: Neviem,
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-08 09:30:00 |

Desať rokov som žila v manželstve, ktoré som považovala za ideálne. Teraz ma manžel opustil kvôli inej. Nevšimla som si žiadne náznaky, že by nebol s naším vzťahom spokojný.

"Odkedy odišiel, nemám žiadny dôvod žiť. Donedávna sme boli na všetko dvaja, všetko sme robili spolu. Keďže som nemohla otehotnieť, ochotne absolvoval všetky nepríjemné vyšetrenia, spravili sme prvé kroky k umelému oplodneniu. A teraz toto. Zrazu som zostala na všetko sama. Načo mi je taký život? Bez detí a bez manžela, o ktorom som si myslela, že je ten najlepší na svete,“ opisuje svoj príbeh nešťastná Nina..

Bolo však naozaj všetko také ideálne? Má Nina vôbec čo ľutovať? Odpovedá odborná koučka Soňa Faková. 

„Verím, že odchod vášho manžela bol pre vás šok, hoci si myslím, že nejaké náznaky, že vaše manželstvo nebolo také ideálne, ako sa zdalo.

Skúste sa reálne pozrieť na to, aký vlastne je muž, bez ktorého nechcete žiť, ktorý je pre vás dokonca viac, než váš život. Určite sa nezamiloval zo dňa na deň, to znamená, že nejaký čas si budoval paralelný vzťah a urobil všetko pre to, aby ste sa to nedozvedeli. Čiže vás pomerne dlho klamal a nenabral odvahu vám nič povedať. Ani to, čo sa mu na vašom vzťahu nepáči, čo sa mu nepáči na vás, na tom, ako fungujete. Že jednoducho nespravil nič pre to, aby sa váš vzťah zlepšil, aby v ňom bol aj on spokojný. Zvolil zdanlivo jednoduchšiu cestu, zo vzťahu zbabelo ušiel. Naozaj stojíte o takéhoto muža? Nezaslúžite si niekoho ´chlapskejšieho´? Zodpovednejšieho, čestnejšieho, kto sa nebude báť otovorene povedať svoj názor, komu bude na vás záležať natoľko, aby chcel problémy riešiť a nie ich len zahodiť?

Máte pocit, že sa váš život manželovým odchodom skončil. To sa niekedy stáva, keď niekoho ľúbime tak, že túžime byť jedno telo, jedna duša a staneme sa len jeho telom a dušou... Možno ste sa tak veľmi sústredili na to, aby ste otehotneli, že ste zabudli vnímať svojho manžela. Ani vám nenapadlo, že manžel od vás možno chce niečo úplne iné... Nič si však nevyčítajte – robili ste to najlepšie, čo ste vedeli.   

To, čo dnes vyzerá ako najväčšia tragédia a nešťastie, sa môže v budúcnosti ukázať ako to najlepšie riešenie pre vás. Predstavte si, že by vás opustil po tom, ako by sa vám podarilo mať toľko vytúžené dieťa. Alebo by sa na vás vykašľal v nejakej inej ťažkej životnej situácii.

Je veľmi pravdepodobné, že ten pravý na vás ešte len niekde čaká. S ktorým možno aj to dieťatko príde jednoduchšou cestou.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia