Mama chcela Adama po narodení zabiť, krok sestričky vás dojme

Mama chcela Adama po
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook
2022-02-21 14:30:00 |

Jeho vlastná rodina ho nazvala „prekliatím“, ale na jeho príchod už čakala milujúca rodina, pre ktorú je aj napriek zdravotným defektom úžasným.

Keď sa malý Adam narodil, zdalo sa, že nemá žiadnu nádej na normálny život. Krátko po narodení ho opustila mama, lebo mal vážne fyzické deformácie, ktoré zahŕňali rázštep pery a podnebia, absenciu očných viečok a nosa, mal zrastené nohy a deformované ruky. Nikto z jeho rodiny ho nechcel a podľa Live Action sa dokonca vyhrážali, že ho zabijú, ak si ho budú musieť zobrať. V tejto srdcervúcej situácii lekári uvažovali o budúcnosti nevinného bábätka. To ešte netušili, že jedna návšteva všetko zmení.

Zdravotná sestra Jessica Cooksey Paulraj, ktorá v nemocnici pracovala, sa prišla s manželom Rajaom Paulrajom na chlapčeka pozrieť. Boli manželmi len šesť mesiacov a keď Adama zbadali, bolo rozhodnuté. Boli si vedomý toho, že s diagnózou Bartsocias-Papas nebude žiť dlhšie ako niekoľko týždňov. Poznajúc jeho osud, chceli mu dopriať krásny, aj keď krátky život. Adoptovali si ho a nechcený chlapček žil v dome, kde ho milovali a vážili si ho.

Raja a Jessica s pomocou priateľov v Spojených štátoch oslovili rôznych špecialistov a drobček podstúpil viaceré operácie. Pomohli upraviť jeho rázštep pery, vymodelovať očné viečka, vytvoriť podnebie, vďaka čomu mohol jesť a odstránili mu cysty z očí a nosa. Aj keď bol na tom fyzicky lepšie, budovať očné viečko, vytvoriť podnebie, ktoré mu pomáhalo jesť, a odstrániť cysty z očí a nosa. Ale aj keď bol Adam fyzicky lepší, nebol to skutočný zázrak, ktorý sa stal. Pri sile a živote hod držala láska adoptívnych rodičov. Zatiaľ čo iné deti trpiacich tým istým syndrómom ako Adam, zomiera v maternici alebo krátko po narodení, on žil neuveriteľných päť rokov,

Za svoj krátky život absolvoval množstvo operácií, stal sa starším bratom dvoch mladších súrodencov, chlapov Elliota a Rohana. Nespočetnekrát cestoval z Indie, kde rodina žije, do Ameriky a späť. Chlapča, ktorému bol do vienka vložený ťažký osud, prekonal všetky očakávania a predpovede lekárov. Jediné, čomu pripisujú to, že s takou ťažkou diagnózou žil až päť rokov, je láska, teplo doma a radosť, ktorú mu adoptívna rodina dávala. Ako povedala Jessica, hoci jeho telo prešlo náročnými skúsenosťami, jeho veselý duch sa nikdy nezlomil.

„Boli aj neúspechy. Ale aj tak nás ohromil,“ podotkla. Opísala, že Adam sa plazil a poskakoval po izbe, keď počul, ako sa jej otec vracia domov z práce. Rád sa pozeral do kníh a neuveriteľne zblízka si prezeral hračky. „Má tie najkrajšie okuliare a vyzerá celkom elegantné vo všetkých čiapkach, ktoré počas tých rokov dostal,“ napísala ešte počas jeho života v blogu.

Aj napriek svojmu stavu sa snažil rozprávať, vydával zvuky chlopňou nad priedušnicou a dokonca dokázal jesť ústami. Nebolo to s ním však jednoduché. „Počas toho všetkého ničí životy ľudí (môj a hlavne môjho manžela) pravdou evanjelia. Menovite naše vlastné prijatie a sila lásky a života,“ priznala kedysi Jessica.

Adam opustil tento svet v roku 2016. „Náš malý vtáčik sa dnes skoro ráno stretol so svojím Tvorcom a Živiteľom... Pastierom svojej duše. Jeho krehké, opuchnuté telo zahalil neuveriteľný pokoj," napísala vtedy Jessica na svojom blogu. I keď je to už šesť rokov, neprejde deň, aby naňho nemysleli a nečerpali pre seba silu z jeho života. Kto bol milovaný, nikdy nezomiera, dodala Jessica, pre ktorú bol Adam tým najinšpiratívnejším a najkrajším človekom v živote.

K dvom bračekom medzitým pribudla aj sestrička a aj keď sa s Adamom nikdy nestretla, ostatní jej o ňom často rozprávajú. Jessica v januári tohto roka pridala na Facebook dojímavý status, v ktorom si naňho zaspomínala. 

 

Tonight, after nearly 2 years, I logged into our blog. I am so thankful I signed up for (actually raj probably did it🙃)...

Posted by Jessica Paulraj on Monday, January 3, 2022

Fotogaléria

Facebook/Jessica Paulraj
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia