Koža malej Harper sa zvlieka ako hadovi, napriek tomu je modelkou

Koža malej Harper sa
Zdroj: Instagram
2020-06-14 00:30:00 |

Harper Foy sa narodila pred štyrmi rokmi s veľmi zriedkavou chorobu kože. Od prvého nádychu vyzerala inak ako ostatné deti.

Na Harpert sa všetci veľmi tešili. „Zapnite kameru, je pripravená vyjsť,“ spomína jej mama Angie Foy pre today.com. „Akonáhle začala vychádzať, celá miestnosť stíchla,“ povedala. Hneď jej bolo jasné, že niečo nie je v poriadku. Malá Harper vyzerala úplne inak ako ostatné bábätká. Angie sa stále dokola pýtala, čo sa deje, no nikto jej nevedel dať hneď odpoveď.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Harper Ly Foy (@harper.incredible),

Harper sa narodila s genetickým ochorením, s ktorým sa lekári a sestry v pôrodnici nikdy predtým nestretli. Išlo o ichtyózu najhoršieho typu Harlekýn, ktorá spôsobuje to, že má veľmi tenkú kožu, ktorá sa stále trhá. Napriek tomu mala Harper šťastie. Niektoré deti, ktoré sa s týmto ochorením narodia, prežijú iba pár hodín, nanajvýš dní.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Harper Ly Foy (@harper.incredible),

Harper je veľká bojovníčka a napriek tomu, že potrebuje neustálu starostlivosť, prosperuje. Mama ju musí denne kúpať tri až štyri razy a neustále opätovne nanášať na jej telíčko špeciálny krém. Tiež musí dávať pozor na to, aby sa každú hodinu napila, jej koža musí byť neustále hydratovaná. „Keď ju zoberieme von a ona nie je celá obviazaná, ľudia pozerajú na ňu s hrôzou a sú vyľakaní,“ opisuje výzor svojej milovanej dcérky. „Jej telo je červené  a koža veľmi šupinatá,“ vysvetlila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Harper Ly Foy (@harper.incredible),

„Ľuďom vysvetľujeme, že si vytvára novú kožu ako had," povedala. Presne tak to totiž  je, koža sa jej zlupuje každých pár hodín. Dievčatko si zatiaľ svoj hendikep neuvedomuje. „Má tú najlepšiu možnú osobnosť,“ podotkla Angie. „Už ako štvorročná  dostáva zmluvy od modelingových agentúr. Milujú ju. Cez jej príbeh redefinujú krásu,“ vysvetlila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Harper Ly Foy (@harper.incredible),

Harper je iba 20. človekom v USA s týmto ochorením. Najstaršou žijúcou osobou na svete, ktorá ním trpí, že 34-ročná žena z Hongkongu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Harper Ly Foy (@harper.incredible),

Angie sa nezamýšľa nad tým, čo bude v budúcnosti. „Narodila sa, aby nás niečo naučila. Učí nás niečo a všetko sa deje z nejakého dôvodu,“ dodala.


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: today.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia