Týchto 5 vecí NIKDY nerobte hneď po sexe

Týchto 5 vecí NIKDY
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-31 17:30:00 |

Sex je pre zdravie človeka veľmi prospešný. Nielen po psychickej, ale po fyzickej stránke. Spotrebujeme pri ňom množstvo energie a uvoľnia sa tie správne hormóny.

Netreba zabúdať na to, že aj keď je sex veľmi príjemná činnosť, vydávame pri ňom veľa energie a mali by sme telu dopriať čas oddýchnuť si. Je potrebné mať na pamäti, čo je vhodné po ňom robiť a čo nie, aby sme využili všetky pozitíva, ktoré so sebou prináša. Toto je 5 vecí, ktoré nikdy nesmiete hneď po sexe urobiť!

1. Umývanie intímnych partií 

Je všeobecným pravidlom, že po sexe by sme si mali umyť intímne partie. Mnohí však robia chybu a použijú pri tom klasický sprchový gél alebo mydlo. To je však pre pokožku, ktorá je bezprostredne po sexe veľmi citlivá, nedobré a často je práve táto hygiena po styku vinníkom „rozhaseného“ pH, následkom čoho vznikajú mykózy a iné zdravotné komplikácie. Najlepším riešením je ešte pred intímnou hygienou vycikať sa, aby ste a zbavili  baktérií.

2. Umývanie sexuálnych pomôcok

Rovnako ako si umyjete telo, je potrebné venovať pozornosť aj čistote sexuálnych hračiek, ak nejaké používate. Ak si ťukáte na čelo, že toto snáď pripomínať netreba, čudovali by ste sa. Podľa prieskumu takmer polovica dvojíc  po sexe použité intímne pomôcky jednoducho vloží bez vyčistenia do zásuvky! To by ste však v žiadnom prípade robiť nemali. Baktérie, ktoré tam zostanú, vám môžu riadne poškodiť zdravie. Tieto hračky je potrebné po každom použití umyť teplou vodou a jemným mydlom.

3. Neodíďte hneď po sexe od partnera

Neopustite partnera hneď po intímnom styku. Je to veľmi necitlivý krok. Aspoň pár minút zostaňte pri sebe, hladkajte ho, objímte, pobozkajte. Snažte sa, aby sa vaše telá ešte dotýkali. To uvoľňuje niektoré hormóny šťastia, ktoré sa neuvoľnia pri samotnom sexe.  Toto je najlepší čas aj na rozhovor, ak sa vám niečo pri sexe s partnerom nepáči alebo naopak, páči až priveľmi. Takýchto intímnych chvíľ, keď ste obaja uvoľnení, nie je zase až toľko.

4. Neobliekajte si priliehavé oblečenie

Nechajte svoje telo po sexe dýchať. Oblečte si ľahké tričko alebo pyžamo. Vyhnite sa všetkému, čo tesne prilieha na intímne partie. Dôvodom je to, že hneď po sexe telo uvoľňuje tekutiny a stimuluje sa. Ak si oblečiete niečo priliehavé, zvýši sa trenie, čo môže viesť k vzniku a roznášaniu baktérií.

5. Zabudnite na elektroniku

Po sexe zabudnite na vonkajší svet. Nekontrolujte telefón alebo nepozerajte hneď na televíznu obrazovku. To sa rovná okamžitému opusteniu postele. Neukazuje to nič iné ako odlúčenosť. Využite to, že vaše telá po sexe vylučujú oxytocín. Prospieva to psychickej a fyzickej pohode.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia