Ako dlho trvá "normálny" sex? Vedci v tom majú jasno!

Ako dlho trvá
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-09-27 12:30:00 |

Ak nie ste vedec, asi ste sa aj vy po pohlavnom styku neraz pýtali, ako dlho má vlastne trvať bežný sex. Minútu, desať minút alebo aj hodinu?

Oddávať sa milostným radovánkam, nielen tým posteľovým, je základným ľudským pudom. Mnohí sú však so sexom nespokojní. Mužov trápi dĺžka pohlavného údu, ženy zase telesné proporcie, častou je otázka dosiahnutia orgazmu, no a potom je tu aj otázka dĺžky samotného sexu. Tá podľa mnohých často nie je dostačujúca. Ako dlho má vlastne trvať "normálny" sex?

500 párov sa milovalo 4 týždne

Otázka dĺžky samotného sexuálneho aktu závisí od mnohých premenných. Niektorí môžu za celý akt považovať okolnosti, ktoré k sexu vedú, teda bozkávanie, hladkanie, predohru, samotný pohlavný styk, vyvrcholenie a následné maznanie v posteli. Iní doň zas započítavajú iba sex s predohrou. Aj preto si to veci v dávnejšej štúdií museli zjednotiť, pretože inak by stanoviť priemernú dĺžku sexu nedokázali. Za sex tak považujú len moment penetrácie vagíny a následné vyvrcholenie muža, teda ejakuláciu.

Na potreby zistenia priemernej dĺžky styku dali dohromady 500 párov z rôznych kútov sveta, ktoré dostali pomerne jednoduchú úlohu. Mali si počas jedného mesiaca merať dĺžku trvania ich sexu a údaje si zapisovať. Áno, bolo to presne tak, ako si práve predstavujete – pár zapol stopky v čase, keď penis vnikol do vagíny a vypol ich v momente ejakulácie.

Vedci tak dostali pestrú škálu časových intervalov, od 33 sekúnd až po 44 minút. To je 80-násobný rozdiel. Napokon sa ale podarilo zistiť, že v priemere trvá sex zhruba 5,4 minúty.

Nielen toto sa ale podarilo vedcom na základe výskumu dát zistiť. Páry totiž mali tiež zaznamenávať rôzne ďalšie veci. Napríklad, či pri sexe použili kondóm alebo či mal muž obriezku. O tomto sa totiž verilo, že by mohlo ovplyvniť dĺžku samotného sexuálneho styku. Na prekvapenie mnohých použitie kondómu ani obriezka nijakým spôsobom na priemernú dĺžku penisu nemali vplyv.

Čo ale prekvapilo, bol fakt, že výsledky dĺžky sexu sa líšili napríklad podľa krajín, odkiaľ zúčastnení na štúdii pochádzali. Turkom trvá sex priemerne 3,7 minúty, čo je kratšie ako párom z iných krajín (Holandsko, Španielsko, Spojené kráľovstvo a Spojené štáty). Ďalším prekvapivým zistením bolo, že čím je pár starší, tým sex trvá kratšie.

Zdá sa teda, že netreba veriť všetkému, čo vidíme v šteklivých filmoch, ktoré pohlavný styk v 100 % prípadoch doslova nadnášajú a neodrážajú realitu. Zabudnite teda na polhodinový vášnivý sex a vráťte sa do reality.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia