Svokra neznáša nevestu: Zo života jej robí peklo

Svokra neznáša nevestu: Zo
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-10-01 09:00:00 |

Môj vzťah so svokrou nebol dobrý už od začiatku. Vedela som, že je sama, takmer bez priateľov, bolo mi jej ľúto. Ona ma však nemala rada a dávala mi to najavo.

Mladí trávili so svokrou víkendy, robili jej program. Ešte, kým synova priateľka u nich nebývala, tak ju brala, no keď jej začalo byť jasné, že to s ňou Robo myslí vážne, otočila. Zrazu bola tá najhoršia. Všetky jeho poredchádzajúce frajerky boli podstatne lepšie, než ona. Ohovárala ju pred synom, aj pred jeho kamarátmi a známymi. Aj pred tými, ktorí ju nepoznali. Ale – ohovárala aj Roba pred ňou. Jednoducho, chcela ich rozoštvať a takmer sa jej to aj podarilo. Ale len takmer.

Potstupne si na to, že voľný čas trávia len s ňou, zvykla a keď chceli ísť niekam sami, tak bol oheň na streche. Robila bordel, trieskala vecami... "Ak by sme sa neodsťahovali, tak sa asi rozídeme," rozpráva Katka.

Robo sa spočiatku mamy zastával, ale potom pochopil, kde je pravda, a postavil sa na Katkinu stranu. U nich doma sa to totiž postupom času nedalo vydržať. "Začala si zapisovať, čo som zobrala z chladničky, kedy som prevliekala posteľnú bielizeň a tak. Dospelo to tak ďaleko, že sme mali každý svoje poličky v chladničke, ja som prala so svojimi práškami naše veci, žehlila som len naše veci. A pokiaľ ide o varenie, chcela som sa naučiť variť, ale svokra ma to nikdy nenaučila. Sedela som síce pri nej, ona mi hovorila, čo robí, ale k ničomu ma nikdy nepustila. Variť som sa naučila, ža keď sme sa odsťahovali. Podľa receptov, aj po telefóne s mojou mamou," pokračuje Katka.

Nakoniec mladá žena z ich izby takmer nevychádzala. Ani na záchod. Ani keď bola chorá. Robo sa o ňu staral, chodil jej po lieky a snažil sa nenechávať ju samu.

"Keď sme sa od nej odsťahovali do nedostavaného domu, to už  som len bola tá najhoršia na svete! Veď som jej ukradla syna! Totiž - odkedy zomrel Robov tatino, tak mali s Robom k sebe taký zvláštny vzťah, hraničiaci až so závislosťou. Do istej miery tomu rozumiem, ale myslím si, že to najmä Robova mama preháňala. To si naozaj myslela, že bude do smrti len s ňou? Som presvedčená, že keby jeho tatino žil, tak by všetko bolo ináč," opisuje Katka. 

Voči svokre, ktorú sa snažila spočiatku chápať, si vytvorila hradbu, aby ju nezranila. "A dodnes ju rešpektujem len ako Robovu mamu. Nie ako svokru a nie ako babku," hovorí.

Vážny zlom vo vzťahu Roba a Katky nystal, keď otehotnela. Svokra od samého začiatku spochybňovala, či je otcom Robo, veľmi sa zaujímala, ako sa nevesta v tehotenstve cítim. Nebolo to vša z lásky... "Odvtedy ju skutočne nemôžem ani vystáť," priznáva Katka.

Keď sa narodila Zoe, bola v záhrade a robila víno. "Mojej mame potom povedala: ´Tak čo, Pavli, už si babka!´ Akoby ona babka ani nebola. Ani k nám nechodila často, ani sa o malú ani nezaujímala. Jednoducho, mala k nej taký vzťah, ako ku mne. A to nemohla odškriepiť, že je Zoe Robova, lebo od narodenia bola celý on," pokračuje Katka.

Ešte kým Katka nebola tehotná, chodievali spolu na chalupu. Dali si spolu pohárik aj cigaretku, tak sa to nejako dalo vydržať. Ale potom už nebolo ani vínko, ani cigaretka a už si nemali čo povedať. A nemajú dodnes. "Jednoducho ma nezaujíma. Ani malú by som jej nenechala. Keď príde k nám, pokojne sa s ňou môže zahrať, ale u nej doma by som ju nenechala. Mám totiž skúsenosť, že keby som jej povedala, čo má malej dať jesť a čo jej  má obliecť, tak by ma naschvál nerešpektovala a spravila by pravý  opak. A to nemôžem riskovať. Proste jej nedôverujem," priznáva..

"Je zaujímavé, že mi nikdy nenavrhla, aby som jej tykala. Hovorím jej vedúca, lebo tak to zaviedol Robo. Ani si to inak už dnes neviem predstaviť," dodáva. Zo Zoe je dnes už takmer slečna, no sama tvrdí, že babku má len jednu. Katkinu mamu. Tá druhá je jednoducho teta Danka...

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia