Toto robte 20 minút každé ráno a prežijete šialene šťastný deň

Toto robte 20 minút
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-09-29 10:00:00 |

Ráno zazvoní budík! Vy ho vypnete a spustíte tým lavínu.... Zaspíte do práce, cesty sú upchaté a v práci vás čaká nahnevaný šéf. Hovoria vám niečo Murphyho zákony?

Ak sa niečo môže pokaziť, tak sa to pokazí. A výsledok? Vaše plány na úspešný deň sú v nedohľadne. Riešenie? 20 minút ranného rituálu a váš deň bude šialene úspešný!

Je to jednoduché. Aby človek mohol fungovať, potrebuje prijímať stravu. A aby mohol fungovať mozog, ten potrebuje šťastie. Mozog, ktorý je doslova opitý hormónmi šťastia, lepšie zvláda stres a každodenné situácie. 

New York Times spolu so spisovateľom Shawnom Achorom a s jeho knihou The Happiness Advantage odporúčajú ranný rituál, ktorý zvýši vaše pozitívne myslenie.

1. Vizualizácia najpozitívnejšieho momentu z minulého dňa

Že nemáte čas? Trvá to len dve minútky. Napíšte si na papier najpozitívnejší okamih z posledných 24 hodín a prežite všetky pocity a emócie ešte raz. 

2. Pošlite milý e-mail

Nemusíte sadať k počítaču. Vezmite do ruky mobil a za dve minútky máte napísaný e-mail. Nielen, že sa vy budete cítiť fajn, ale potešíte toho, kto mail práve číta.

3. Buďte vďační

Zatvorte oči a poďakujte! Poďakujte, či už za rodinu, za prácu, za zvládnutú skúšku, za uzdravenie blízkeho alebo za to, že ste mali šancu začať nový deň. Buďte optimista a uvidíte pohár poloplný, nie poloprázdny. Vezme vám to len dve minútky času. 

4. Cvičte

Cvičenie ovplyvňuje mozog dvomi spôsobmi. Zaplaví ho endorfínmi, tzv. "hormónmi šťastia", ktoré znižujú stres a pomáhajú optimálne myslieť. Cvičením spravíte čo-to pre svoje celkové fyzické zdravie. Desať až pätnásť minút a budete vo forme.

5. Meditujte

Len tak seďte, nasávajte energiu a nechajte myšlienky plynúť. Hlboký nádych a hlboký výdych. Váš mozog dostane viac kyslíka a vy ucítite pokoj na duši.

Na toto všetko vám postačí 20 minút, plus pár minút na sprchu. Deň začnete s úsmevom a sviežo. 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia