Obvinili ho zo zneužívania dcérky: Rodina je v patovej situácii

Obvinili ho zo zneužívania
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-09-21 19:00:00 |

Jozef je bývalý policajt a Zuzana vedúca predajne. Zuzanu odmalička vychovávali susedia, tak bola veľmi rada, že má vlastnú rodinu.

Keď sa im narodila dcéra Natálka, boli obaja šťastím bez seba. Vyzeralo to, že sú dokonalá rodina.

Keď mala Natálka štyri roky, učiteľka v škôlke obvinila Jozefa z podozrenia zo sexuálneho zneužívania. Zdalo sa jej, že dievčatko je veľmi utiahnuté a keď kreslili svoju rodinu, Natálka otcovi nakreslila penis. Došlo to až tak ďaleko, že súd Jozefa z tohto činu obvinil, dokonca bol pol roka vo vyšetrovačke, potom ho ale pustili.

Jozef bol z obvinenia aj z výroku súdu v šoku, mal pocit, že sa mu všetko len sníva. Stále všetky obvinenia popiera, aj Zuzana tvrdí, že by toho nebol schopný. Ani na okamih o jeho nevine nezapochybovala.

Napriek tomu sa Jozef po návrate z vyšetrovačky odsťahoval, lebo súd mu zakázal stretávať sa s dcérou. Prišiel o prácu, býva u svojej mamy a začal piť. Nevidí zo situácie žiadne východisko, len  sa ľutuje a nadáva na nespravodlivosť

Zuzana to má evidentne ťažšie, musí čeliť finančným problémom, aj dcériným otázkam. Povedala jej, že ocko má veľa práce, preto nemôže prísť domov. Zatiaľ to Natálke stačí. Ale dokedy? A čo jej povie potom? Nepovedia jej niečo zlomyseľní susedia alebo deti v škôlke? Zuzana však musí čeliť aj okoliu, ktoré nie je voči nej a Jozefovi priaznivo naklonené. Odvrátili sa od nej všetci ich spoloční priatelia. Možno jedni odsudzujú Jozefa, druhí zase nechápu, ako mu Zuzana môže tak veriť, iní ju ľutujú a nevedia, ako sa k nej majú správať. Aj kolegyne v práci sa na ňu pozerajú cez prsty, vyhýbajú sa jej, akoby mala mor.

Zuzana je naštvaná nielen na súdy, ale aj na svojho manžela, že je pasívny a že je vlastne všetko viac-menej na nej.

Psychiatrické posudky sú zatiaľ rozporuplné, niektoré hovoria aj o tom, že Zuzana je týraná žena. Žiadny ale doteraz stopercentne nepreukázal ani to, či Natálku skutočne niekto sexuálne zneužíval. Rodina je rozbitá, život Jozefa, Zuzany a malej Natálky sa zmenil od základu. Namiesto šťastia prežívajú priam nočnú moru. Dozvieme sa niekedy, kde je vlastne pravda? 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia