Pandémia ich rozdelila na dlhé dva roky! Konečne objala svojho syna

Pandémia ich rozdelila na
Ilustračné foto
Zdroj: SBS News
2021-07-12 12:30:00 |

Vtedy dvojročný Nevaan z Austrálie odletel na krátku návštevu so starými rodičmi do ich domoviny v Indii. A potom to začalo...

Starí rodičia svojho vnúčika Nevaana zbožňujú a tak niet divu, že ho s radosťou zobrali do Indie, odkiaľ pochádzajú. Bizarný príbeh, ktorého súčasťou sa stali, sa začal písať v júli 2019. Nevaanova mama Rajshree Patelová netušila, že sa vtedy na letisku v Sydney lúči so svojím milovaným synčekom na dva roky.

Krátko po odlete Nevaana z Austrálie koronavírusová pandémia uzavrela hranice a znemožnila jeho návrat za mamou. Dvojročné batoľa nemohlo letieť samo a podľa austrálskych vládnych pravidiel mohla do krajiny legálne vstúpiť iba „najbližšia rodina“ austrálskeho občana alebo osoby s trvalým pobytom v krajine. Starí rodičia Nevaana, ktorí nie sú austrálskymi občanmi, tak nemohli na územie Austrálie vstúpiť.

Až štvrtá žiadosť bola úspešná

Zúfalá mama po celý čas robila všetko pre to, aby synčeka dostala domov, no tri žiadosti o cestovnú výnimku jej vláda zamietla. Úspešná bola až štvrtá žiadosť a tak po 24 mesiacoch strachu a odlúčenia konečne mohla svoje milované dieťa objať. Nebolo to bez komplikácií. Na ceste domov za mamou Nevaana sprevádzala babička a dvojica musela absolvovať hotelovú karanténu v Darwine. V stredu večer mohli odletieť do Sydney, kde sa odohralo emotívne stretnutie, ktoré zaplnilo sociálne siete.

 

 

Za dva roky, počas ktorých bola mama so synčekom v kontakte iba online, Nevaan riadne vyrástol. Ten čas im nikto nevráti, no Rajshree je šťastná, že ho konečne mohla objať. „Každý potrebuj rodinu. Cítim sa úžasne. Ako by sa mi vrátilo srdce, keď konečne priletel,“ uviedla Rajshree pre Daily Mail.

SBS News
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: SBS News

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia