Vyrátajte si číslo vášho dieťaťa podľa narodenia: Toto sa v ňom skrýva

Vyrátajte si číslo vášho
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-06-18 00:30:00 |

Britská spisovateľka, odborníčka na sny a duchovnosť Theresa Cheung analyzuje povahy detí kráľovskej rodiny. Vysvetlila, ako zistíte, aké čísla sprevádzajú vás a vaše deti.

Tentokrát si to uznávaná britská astrologička, ktorá sa už roky zaoberá analyzovaním osobností na základe dňa narodenia, posvietila na deti princa Harryho a jeho manželky Meghan Markle, ktorým sa začiatkom mesiaca narodila dcérka Lili. Tá bude podľa Cheung „svojhlavá a kreatívna“, zatiaľ čo jej brat Archie je „veľmi citlivý a túži potešiť“. Odborníčka v tejto oblasti sa odvoláva na astrológiu, numerológiu a vedu o mesiaci.  Využíva kombináciu východnej a západnej astrológie. Tvrdí, že deň narodenia ponúka pohľad na budúcu osobnosť človeka. Práve vďaka tomu je možné odhaliť potenciál každého a rozvíjať ho.  

„Samozrejme, každý z nás má na výber, ako tento potenciál rozvinie, a preto žiadny človek narodený v ten istý deň nie je úplne rovnaký,“  povedala Cheung v rozhovore pre FEMAIL. Ale poznanie vnútorných povahových vlastností dieťaťa môže skutočne pomôcť rodičom, učiteľom a vychovávateľom lepšie pochopiť dieťa a robiť rozhodnutia, ktoré hrajú skôr na ich silné stránky, ako na ich slabosti.“

LILIBET DIANA - 4.6.

Len nedávno narodená dcérka princa Harryho dostala podľa Theresy Cheung do vienka vášnivý hlad po novinkách. Tvrdí, že ak bude niektoré z kráľovských detí neustále prekvapovať svojskými životnými voľbami a názormi, bude to pravdepodobne Lilibet. „Existuje tu intenzívna túžba vzdelávať sa a žiť naplno. Prirodzená zvedavosť bude jednou z jej najsilnejších stránok, pretože naznačuje otvorenú myseľ vždy ochotnú znovuobjavovať samu seba a experimentovať. Môže sa to však zmeniť na slabosť, ak sa stane príliš extrémnou alebo nepokojnou, vždy bude hľadať nových ľudí, príčiny alebo mať nápady, v ktorých sa stratí,“ vyčítala z dátumu narodenia Lilibet astrologička.  

Vďaka rýchlej mysli a schopnosti rýchlo absorbovať vedomosti sa z detí narodených v tento deň stávajú  podľa nej vynikajúci spisovatelia a vedci, sú však tiež veľmi kreatívni a môžu vynikať v umení. Môžu byť svojskí a priečni s náhlymi a výbušnými zmenami nálad, ale majú krehké ego.

Lilibetino rodné číslo je 4 (deň narodenia) a číslo postoja (ako ju vidia ostatní) sa vypočíta tak, že k štvorke pripočítame číslo mesiaca, v ktorom prišla na svet, teda šestku (jún). Štyri plus šesť je desať a spočítame ešte aj jednotku a nulu, lebo potrebujeme dostať jednu číslicu. Takže je to číslo 1.

(4+6=10, 1+0=1)

„Táto vzrušujúca a silná kombinácia čísel naznačuje, že Lilibet bude skutočne silná. V jej živote nebudú nudné okamihy. Môže mať tendenciu byť progresívna, idealistická a nekonvenčná a v období dospievania sa môže často cítiť nepochopená,“ konštatuje Cheung.

ARCHIE 6.5.

 

Máj je mesiac spojený s optimizmom. Bábätká narodené 6. mája majú často slnečné dispozície - ale hoci môžu pôsobiť ako zemité a odolné, môžu byť aj vysoko citlivé.

„Je pravdepodobné, že dvojročný Archie bude naladený na pocity druhých a bude dychtivo túžiť pomáhať a potešiť každého. Ako veľmi intuitívny človek bude často nevedome preberať pocity druhých a počas dospievania je pre neho dôležité vedieť stanoviť jasné hranice. Ak si neuchráni svoju citlivosť, môže byť náchylný na záchvaty nevysvetliteľného smútku,“ upozorňuje astrologička.

Čím bude Archie starší, tým silnejšia bude jeho túžba presadiť sa vo svete. S rodným číslom 6 a číslom postoja ktoré je 2, je tu preťaženie citlivosti a hĺbky.

(6+5=11, 1+1=2)

„Archie bude pravdepodobne hĺbavý typ človeka a je dôležité, aby rodičia nepovažovali jeho tendenciu k intenzívnym a často introvertným prejavom za slabosť,“ pripomína Cheung. Správne zaobchádzanie s jeho citlivosťou sa môže stať podľa nej jeho najväčšou silou, pretože Archie pravdepodobne bude mať hlbokú túžbu urobiť so svojím životom niečo zmysluplné. Môžu ho priťahovať profesie, kde sa treba o niekoho starať alebo poradenstvo či akákoľvek oblasť, v ktorej môžu jeho prirodzené psychologické schopnosti pomôcť iným.

Akonáhle sa naučí nebrať sám seba príliš vážne, bude viesť a inšpirovať ostatných, aby si viac všímali svoje pocity a menej sa sústreďovali na vonkajšie prejavy. Archie bude podľa astrologičky „mystik v hmotnom svete.“

Vypočítajte si čísla svojich detí: Čo znamenajú?

Väčšina z nás berie astrológiu skôr ako zábavku a čísla, ktoré si vypočítame doma nám toho naozaj veľa nepovedia. Tí, ktorí sa astrológiou zaoberajú, pripomínajú, že každé číslo má svoju originálnu energiu a je dôležité aj to, z akého zloženého čísla výsledné číslo vzniklo. Jednotka, ktorá vznikne z 10 (1+0=1) má inú váhu ako 1, ktorá vznikne napríklad z 19 (1+9=10, 1+0=1), keďže k nej vedie dlhšia cesta. Každé číslo má podľa nich svoju pozitívnu aj negatívnu stránku. V každom prípade, vypočítať si svoje číslo alebo čísla detí určite nikomu neublíži a možno zistíte niečo zaujímavé.

Výpočet čísla je veľmi jednoduchý. Zrátajte dátum a mesiac narodenia, ak vám vyjde dvojciferné číslo, opäť ho zrátajte, aby ste sa dopracovali k jednej číslici.

Napríklad pri dátume narodenia 21.4. rátame 2+1+4=7

Pri dátume narodenia 19.12. rátame 19+12=31, 3+1=4

Význam čísla 1

Človek, ktorý má číslo 1, je prirodzený vodca a proaktívna sila. Číslo 1 predstavuje novosť, pohyb a možnosti, ktoré nás čakajú. V numerológii je číslo 1 symbol dôvery, sily a konania.

Silné stránky: Nezávislosť - zo všetkých čísel v numerológii je 1 najsebestačnejšia a na svoj rozvoj nepotrebuje nič iné, len seba a svoju energiu. Nesedí a nečaká na príležitosť, ale sama ich vyhľadáva. Ide o veľmi flexibilných a efektívne konajúcich ľudí.

Slabé stránky: Aj keď toto číslo môže pôsobiť ako ambiciózne, jeho postoj nezastaviteľného môže spôsobiť, že bude pri svojej ceste vpred pôsobiť panovačne. Je skôr fyzicky než duchovne zamerané. Pri dosahovaní svojich cieľov môže zabudnúť brať ohľad na iných. Achillovou pätou je extrémna túžba niečo dosiahnuť.

Význam čísla 2

Číslo 2 je v numerológii známe ako výsostne ženská sila, ktorá predstavuje milosť aj moc. Ide o spoluprácu, ktorej cieľom je vždy nastoliť rovnováhu do vzťahu alebo do situácie. Toto číslo je tiež veľmi citlivé - zo všetkých čísel má najsilnejšiu intuíciu.

Silné stránky: Intuitívnosť - táto vlastnosť umožňuje číslu 2 byť si inštinktívne vedomý pocitov, myšlienok, nádejí a obáv, ktoré ostatní ani nevyjadrili, a potom ich použiť ako príležitosť na podporu.

Slabé stránky: Nerozhodnosť - v snahe zostať vždy v strede číslo 2 ťažko vidí predsudky, čo komplikuje prijímanie veľkých i malých rozhodnutí. Ak preferenciu nemožno určiť tak či onak, toto číslo uviazne v nečinnosti. Snaha o harmóniu v sebe i s ostatnými je taká silná, že aj to najmenšie podráždenie alebo urážka môžu číslo 2 vyviesť z rovnováhy a raniť ho.

Význam čísla 3

Číslo 3 má tendenciu prospievať v pozitívnej a pútavej atmosfére. Jeho energia je mladistvá a pozitívna a má neuveriteľnú chuť do života. Tancuje od jedného príjemného zážitku k druhému a túži po ceste komunikovať s ostatnými. Cennou zručnosťou čísla 3 je komunikácia a pomocou tohto talentu si vytvára široký a zaujímavý okruh priateľov a spriaznených duší. Ľudia s číslom 3 sú veľmi originálni, majú jedinečné a tvorivé myslenie.

Silné stránky: Komunikatívnosť – číslo 3 je komunikátor skrz na skrz a vyniká vo všetkých formách prejavu. Prekypuje myšlienkami, nápadmi, snami a úvahami a musí ich vypustiť do sveta. Jeho bezstarostné vystupovanie a schopnosť dobre komunikovať sa spájajú tak, aby vytvorili prirodzenú charizmu, ktorá priťahuje a udržuje pozornosť ostatných.

Slabé stránky: Naivita - nevinná povaha čísla 3 v numerológii spôsobuje, že si vôbec neuvedomuje realitu sveta. Keďže s vývojom tejto zrelej múdrosti nemá skúsenosti, je číslo 3 náchylné robiť zlé rozhodnutia a ocitnúť sa v zlých situáciách. Toto číslo trpí syndrómom lesklých objektov. Je nadšené všetkým, čo vidí. Je plné nadšenia, chce len žiť a milovať, smiať sa a tvoriť ... čo znamená, že skutočné ciele a pokrok budú bokom. Uprednostňuje povrchné vzťahy.

Význam čísla 4

Ak je potrebná sila a efektívnosť, je to číslo 4, ktorá prichádza ako záchrana. Títo ľudia sú mimoriadne spoľahliví a poskytujú inéme človeku alebo situácii veľkú stabilitu. Štvorka je venovaná napredovaniu, ale konzervatívnejším spôsobom ako progresívnym. Namiesto pokusov o nové metódy sa drží toho, čo je osvedčené. V niektorých kultúrach je číslo 4 považované za nešťastnejšie ako číslo 13, existuje dokonca aj názov pre strach z čísla 4: tetrafóbia. Ale v skutočnosti číslo 4 nesie múdru a racionálnu energiu, ktorá nám môže priniesť pocit bezpečia a dôslednosti. Má striktnú definíciu dobrého a zlého a má tendenciu vidieť veci čierno-biele. 

Silné stránky: Praktickosť - štvorka má realistický pohľad na život a neovláda ju najnovší alebo najlesklejší predmet, skúsenosť alebo myšlienka. Táto racionalita mu umožňuje robiť múdre rozhodnutia a vypracovať solídne plány. Pre číslo 4 je praktickosť koreňom produktivity. Potrebuje stabilný základ, aby sa cítil pohodlne, takže vynaloží veľké úsilie na vytvorenie bezpečných a dlhotrvajúcich vzťahov, príležitostí a dohôd.

Slabé stránky: Dogmatickosť - povaha čísla 4 je veľmi konzervatívna a pevná v jeho osobnom presvedčení. Len čo sa rozhodne, pevne si ide za svojím. Bohužiaľ, tento konkrétny spôsob myslenia nenecháva priestor pre vstup ďalších perspektív. Zatiaľ čo štvorka verí, že zostáva verná sama sebe, v skutočnosti sa obmedzuje. Ľudia s číslom 4 sú pre ostatných trochu nudní, nemajú záujem experimentovať alebo skúšať nové veci. Nie sú to tímoví hráči a sú nepružní.

Význam čísla 5

Kľúčovou charakteristikou čísla 5 je zvedavosť a potreba rôznych vzrušujúcich zážitkov. Túži po slobode a dobrodružstve a nebojí sa nechať vietor, aby ho odniesol tam, kam môže. Pre päťku nie je život o stanovení cieľov a tvorbe plánov, ale o tom, ako sa dostať von a experimentovať. Číslo 5 je majstrom zmien, schopným ísť s prúdom a prispôsobiť sa, aby prosperovalo v rôznych prostrediach a sociálnych situáciách. Takýto človek je najšťastnejší, keď sa dejú nové veci. Akonáhle sa skúsenosť začne zdať príliš rutinná alebo predvídateľná, číslo 5 sa posunie k niečomu podmanivejšiemu.

Silné stránky: Zvedavosť – všetko, čo vidí, vyzerá lákavo. Táto kuriózna povaha vedie päťku do rôznych vzrušujúcich a poučných nových skúseností, ktoré môže mať len málokto. Prispôsobivosť - toto číslo nezostáva dlho pri jednom nápade, zamestnaní, vzťahu alebo situácii, preto je nevyhnutná flexibilita. Či už sa niečo zmení z vlastnej vôle alebo náhodou, toto číslo dokáže ľahko preradiť a upriamiť svoju pozornosť a energiu na nové výzvy.

Slabé stránky: Nezáväznosť - vďaka nekontrolovateľnej potrebe slobody a neustálej zmeny je číslo 5 veľmi nezáväzné. Vytváranie zmysluplných vzťahov a zdokonaľovanie sa v životných zručnostiach je pre číslo 5 ťažké, pretože mu chýba pozornosť. Má ťažkosti udržať pozornosť a charakterizuje ho nespoľahlivosť. Často nedokáže splniť dohodnuté projekty a sľuby.

Význam čísla 6

Číslo 6 je stelesnením srdca. Predstavuje bezpodmienečnú lásku a schopnosť podporovať, vychovávať a liečiť. Je to mocná sila súcitu a empatie a jej teplé svetlo je majákom nádeje. Jeho úlohou je využívať svoje srdce a dušu na službu ostatným. Šestka v numerológii žiari v partnerstvách všetkého druhu, najmä však v emotívnych.

Silné stránky: Podpora - ak sa budete musieť niekomu oprieť o rameno, ako prvý dorazí človek s číslom 6. Je vybavený láskavou, empatiou a srdečnou radou. Skutočne počúva a snaží sa porozumieť, aby mohol súcit nasmerovať tam, kde je to najviac potrebné. Bezpodmienečná láska šestky sa rozširuje na všetky bytosti. 

Slabé stránky: Pasivita - v úsilí potešiť ostatných a zachovať pokoj nie je číslo 6 priebojné a akčné. Vyhýba sa akýmkoľvek stretom. Aj keď je jeho súcit cnosťou, číslo 6 je tak ochotné obetovať sa pre iných ľudí a kvôli harmónii, že zanedbáva svoje vlastné potreby a pohodu. Ako sa hovorí, z prázdneho pohára sa nedá nalievať. Šestka očakáva, že sa každý bude správať k ostatným tak, ako sa oni správajú k nemu, čo v jej mysli vedie k dokonalému svetu. Skutočný svet však tak nefunguje, a keď si šestka uvedomí, že jej ideály sú nedosiahnuteľné, môže čeliť extrémnemu rozrušeniu a nerovnováhe.

Význam čísla 7

Číslo 7 je hlboké aj múdre. Nie je spokojné s povrchným vysvetlením a informáciami. Vie, že skutočné zlato je zakopané hlbšie a nezastaví sa, kým ho nenájde ... a potom bude kopať ďalšie. Kladenie otázok, výskum a počúvanie sú všetky špeciálne zručnosti, ktoré sedmička používa pri hľadaní vedomia. Aj keď je duchovnosť pre číslo 7 v numerológii obzvlášť dôležitá, vyžaduje si viac intelektuálny prístup k životu ako citový. Je to analytické číslo, ktoré sa teší zhromažďovaniu a filtrovaniu informácií, aby našlo odpovede. Napriek tomu má výkonnejšiu intuíciu, ako by sa zdalo.   

Silné stránky: Duchovnosť - pochopenie sedmičky, že vždy existuje niečo hlbšie, niečo viac, čo nemôžeme vidieť, jej dodáva zmysel pre duchovno. Zvedavosť - s nekonečným počtom otázok, ktoré čakajú na odpoveď, je svet pre sedmičkuneuveriteľne zaujímavým miestom. Nájde záujem o veľa tém a snaží sa absorbovať čo najviac vedomostí a porozumenia. Nezáleží na tom, či je to praktické alebo metafyzické, číslo 7 chce vždy vedieť viac. Nie je však iba informačnou špongiou. Jeho skutočná sila spočíva v pretriedení nájdených údajov.

Slabé stránky: Samotárstvo - sedmička trávi väčšinu času v hlbokom zamyslení a štúdiu a neprikladá väčší význam ľahšej stránke života. Nedostatok sociálnej angažovanosti postupom času obracia sedmičku ešte ďalej dovnútra, čo obmedzuje jej životné skúsenosti a robí ju neschopnou nadviazať nové priateľstvá a romantické vzťahy. Tajomnosť – sedmička nemá potrebu prezradiť všetko o sebe svetu a tak sa niekedy nedokáže spojiť s ostatnými, lebo im nedovolí nahliadnuť do svojho sveta.

Význam čísla 8

Číslo 8 meria život podľa cieľov, ktoré dosiahne. Má dobrý obchodný zmysel a silnú snahu dosiahnuť úspech. Osmička je tiež symbolom rovnováhy - môžete ju vidieť v jej symetrickom tvare. Keď sú veci vyvážené, cíti sa stabilne a má všetko pod kontrolou. To je najproduktívnejšie prostredie pre prácu.  V čínskej kultúre je číslo 8 považované za najšťastnejšie číslo zo všetkých a je účelne zapracované do dátumov svadieb, narodenia či adries. Aj vo svete numerológie sú ľudia, o ktorých je známe, že si zmenili meno, len aby do svojej numerologickej tabuľky dostali osmičku. Toto číslo predstavuje konečnú formu úspechu, o ktorú mnohí usilujú celý život.

Silné stránky: Ambicióznosť – títo ľudia žijú pre to, aby dosiahli úspech. Je to ich životnou misiou. Osmička je vo svojich metódach strategická. Dobré pocity vychádzajúce z úspechu dávajú osmičke všetko, čo potrebuje, aby mohla stúpať nahor. V duchovnom zmysle je číslo 8 všetko o vracaní. Uvedomuje si, že vlastné úspechy nie sú jediné a zámerne uzná a ocení každú pomoc. Dosiahnuté výsledky vyvažuje vďačnosťou.

Slabé stránky: Materializmus - osmička sa rada oddáva svojim úspechom tým, že sa obklopuje peknými vecami. Pozerá sa na to ako na osobnú odmenu a spôsob vyváženia cyklu prejavov. Bohužiaľ, na ostatných potom pôsobí povrchne. Nie je prekvapením, že osmička je zvyknutá byť vodcom a žije s pocitom osobnej sily. Vždy predpokladá, že jej cesta je správna a odmietnutím názorov ostatných a ignorovaním ich úsilia môže stratiť ich podporu.

Význam čísla 9

Energia čísla 9 predstavuje dokončenie, ale nie konečnosť. Deviatka v numerológii slúži ako uvádzač do procesu transformácie. Toto číslo je v jadre humanitárne. Človek s číslom 9 je súcitný, láskavý a usiluje sa o dosiahnutie najväčšieho dobra. Dokáže porozumieť ostatným,  ktorí majú ťažkosti a pomáhať im.

Silné stránky: Prostredníctvom životných skúseností číslo 9 v numerológii pochopilo hodnotu a veľkosť svojej vnútornej múdrosti. Ukazuje, ako zvládať ťažkosti s milosťou a porozumením, ako inšpirovať ostatných, aby urobili to isté. Ľudia s číslom 9 sú veľmi tolerantní. Zatiaľ čo niektoré ďalšie čísla sú striktne zamerané na čiernu a bielu farbu, číslo 9 vidí nekonečné odtiene šedej. Nerobí hranicu medzi žiadnymi rasami, náboženstvami alebo spôsobom života - dáva všetkým priestor a úctu. Zdravý nedostatok úsudku a zaujatosti umožňuje deviatkam vnímať každého ako hodnotného a hodného jeho podpory.Fe

Slabé stránky: Číslo 9 malo veľa skúseností, ktoré mu zanechali v srdci ťažkú ​​stopu a často to ovplyvňuje jeho súčasné vzťahy. Deviatka v numerológii je tak zameraná na starostlivosť o ostatných, že zanedbáva starostlivosť o seba a vytvára základ pre nevyvážený a nesústredený život. ˇMôže sa dopracovať až do stavu, keď nadobudne pocit, že život je jedno veľké utrpenie a nenachádza na ňom nič pekné či pozitívne.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: numerology.com, Femail.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia