DEŇ NARODENIA: Čo hovorí o osobnosti dieťaťa?

DEŇ NARODENIA: Čo hovorí
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2020-12-12 00:30:00 |

To, ako sa dieťa správa, na čo má nadanie alebo ako pôsobí na okolie nesúvisí iba s výchovou, ale aj s tým, v ktorý deň sa narodilo.

Podľa starých Grékov má každý deň v týždni svoju planétu a tá sa tiež podieľa na vytváraní našej osobnosti. Prečítajte si, čo o nej hovoria hviezdy na základe toho, v ktorý deň sme prišli na svet. Dátumy narodenia si obvykle pamätáme, no s konkrétnym dňom, v ktorý kto prišiel na svet, je to ťažšie. Pomôžte si našim kalendárom.

PONDELOK

Pondelkové deti sú zo všetkých najcitlivejšie a najromantickejšie. Tomuto dňu totiž vládne Mesiac. Sú rodinne orientované, veľmi kreatívne a diplomatické. Dievčatá narodené v tento deň chcú mať v budúcnosti veľkú rodinu a s množstvom detí. Zmysel života nachádzajú v pomoci iným. Túžia po úspechu a s odvahou berú na seba vodcovskú rolu.  

UTOROK

Utorkové deti patria k najúspešnejším. Sú to silné osobnosti oplývajúce množstvom energie, ktorá ich poháňa plniť všetky ciele čo najrýchlejšie. Sú citlivé na kritiku. V kariére sú utorkoví ľudia mimoriadne úspešní. Vyznačujú sa úprimnosťou. Dokážu s ľahkosťou rozlišovať dobré od zlého. Utorku vládne planéta Mars.

STREDA

Deti narodené v tento deň sú bezstarostné osôbky, ktoré úprimne milujú ľudí okolo seba. Všetko, do čoho sa pustia, robia s láskou a potešením. Ide o extrémne univerzálne osobnosti, ktoré majú ideálne vlastnosti. Sú učenlivé, s radosťou pomáhajú, nechajú si poradiť a majú úžasné komunikačné schopnosti. Ich problémom je až prílišná uvoľnenosť. Od malička potrebujú mať dobre zorganizovaný čas. Strede vládne planéta Merkúr, ktoré je planétou obchodníkov. Presne v tejto oblasti sú ľudia narodení v tento deň mimoriadne úspešní.

ŠTVRTOK

Štvrtkové deti sú rodenými vodcami. Majú prirodzenú charizmu. Dokážu pracovať veľmi tvrdo, aby naplnili svoje odvážne ciele. Sú nezávislé, veľmi optimistické a tým, ktorí si to zaslúžia, prejavujú najväčší rešpekt. Ťahá ich to k dobrodružnému životného štýlu, no iba kým si nezaložia rodinu. Dokážu výborne manipulovať. Planétou vládnucou štvrtku je Jupiter.

PIATOK

Piatkové deti majú jedny z najkreatívnejších osobnostných rysov. Vyrastajú z nich veľmi múdri ľudia, o ktorých sa medzi priateľmi hovorí, že majú starú dušu. Znamená to, že vedia omnoho viac ako je v ich veku bežné. Sú mimoriadne duchovne založené a majú neskutočnú intuíciu. Problémy im prinášajú prekážky, s ktorými sa nevedia popasovať a v živote ich sprevádzajú sklamania, s ktorými sa stretli v minulosti. Piatku vládne planéta lásky a umenia Venuša.

SOBOTA

Deti narodené v sobotu sú veľmi prirodzené. Ide o sebaisté osôbky, ktoré môžu na okolie občas pôsobiť až snobsky. Dávajú si mimoriadne záležať na svojom vzhľade a venujú mu dostatok času. Sú inteligentné, dôveryhodné a zodpovedné, niekedy však reagujú prchko alebo nepríjemne, keď sa ich niekto pýta na názor. Sú to individualisti a neprekáža im samota. Dokážu ísť tvrdo za svojim cieľom. Nachádzame medzi nimi veľa melancholikov, ktorí milujú filozofiu či psychológiu a podobné vedy. Sobote vládne planéta Saturn.

NEDEĽA

U detí narodených v nedeľu nachádzame kreatívne a štedré bytosti, z ktorých vyžaruje Slnko vládnuce tomuto dňu v týždni. Milujú život, ktorý si dokážu riadne vychutnávať. Občas ich treba krotiť, lebo majú sklony k pýche. I keď im je dobre medzi ľuďmi a spoločnosť vyhľadávajú, občas potrebujú trochu samoty. Záleží im na tom, čo ostatní o nich hovoria a ak to nie je pozitívne, sú frustrované. Ich slabšou črtou je to, že niekedy nedotiahnu veci do konca. 

Ešte jedna zaujímavosť na záver -  najšťastnejší v živote sú vraj ľudia, ktorí sa narodia 25. decembra

Nejako vám to nesedí? Nuž, ako sa hovorí, výnimka potvrdzuje pravidlo :)

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia