Tak táto rodina to s profesionálnym fotením vážne "nevychytala"

Tak táto rodina to
Ilustračné foto
Zdroj: mirror.co.uk, asiaone.com
2021-06-01 13:30:00 |

Rodinné fotografie sa niekedy nevydaria, to je fakt. Oko kamery zachytí aj ten najmenší neželaný detail. Preto si mnohí aspoň raz v živote najmú profesionálnych fotografov v nádeji, že výsledok bude úžasný.

Istá rodina v Spojených štátoch bude na svoje portréty, aj keď sa fotenie skončilo fiaskom, spomínať celý život s úsmevom. Pam a Dave Zaringovci si objednali fotografku. Bola milá, tvárila sa profesionálne, rodina pózovala a už sa nevedeli dočkať krásny rodinných snímok. No keď konečne fotky prišli, úsmev na perách im zamrzol a rozhodli sa výsledkom profesionálneho fotenia pochvíliť na známej sociálnej sieti.

„Toto nie je vtip. Zaplatili sme si fotografku, ktorá tvrdila, že je profesionálka. Za fotenie si vzala až 250 dolárov a pozrite sa na fotky, ktoré nám vo finále poslala. Povedala, že tiene na našich tvárach neboli vôbec pekné v tak krásnom slnečnom dni. Fotografie chcela vyretušovať, no jej profesor ju to ešte nenaučil. Takto som sa tento rok ešte nezasmial, " píše Dave na svojom profile.

Humor mu na chvíľu došiel, keď si fotografka Lessa Hall chcela dať za svoje "dielo" zaplatiť. V konečnom dôsledku však urobila rodine celkom slušnú reklamu, lebo inkriminované zábery sa stali senzáciou.

Ježiš ako atrakcia

Pred necelými desiatimi rokmi obleteli svet tiež veľmi zaujímavé fotky, ktoré vzbudili pozornosť každého, kto ich videl. Španielska babička Cecilia Garcia z mestečka Borja bola zúfalá pri pohľade na fresku v jej obľúbenom kostole. Do ruky síce nezobrala fotoaparát, ale štetec, no výsledok bol podobne zúfalý ako pri rodinnom fotení Zaringovcov i keď škoda sa vyšplhala nepochybne omnoho vyššie.

Babička sa rozhodla po svojom obnoviť staré kostolné majstrovské dielo. Vďaka tomu sa malebné mestečko v Zaragoze, ktorého história siaha až do piateho storočia, dostalo na prvé stránky novín, Drahý obraz umiestnený v tamojšom kostole s názvom „Ecce Homo“ alebo „Beyond the Man,  znázorňujúci Ježiša Krista bol razom premenovaný na „Ecce Mono“ - „Beyond the Monkey“. Dôvod? Nuž, naozaj zvláštna renovácia v podobe aktívnej farníčky Cecilie. Čiperná osemdesiatnička si bola istá, že to dokáže a vyše storočia starý obraz dá do poriadku. Bohužiaľ, jej amatérska práca nešla presne podľa plánu a pozoruhodne zlé výsledky si vyslúžili celosvetovú pozornosť. Jej počin bol označený za „najhorší umelecký reštaurátorský projekt všetkých čias“.

No od tohto incidentu sa Borja, ktorá má iba 5 000 obyvateľov, stala turistickou atrakciou pre ľudí, ktorí si chcú na vlastné oči pozrieť tento „poklad“. Doteraz navštívilo nové miesto odpočinku obrazu v špeciálnej svätyni viac ako 100 000 ľudí. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: mirror.co.uk, asiaone.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia