Fotky, ktorým treba prísť na chuť: Ženské lono ako záhrada

Fotky, ktorým treba prísť
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook/alexandrasophie
2021-05-18 17:30:00 |

Básnik by povedal, že ženské lono je ako záhrada. Kvitne, plodí a vädne. Svojím výrokom by nebol ďaleko od pravdy. Francúzska umelkyňa Alexandra Sophie to vidí podobne.

Alexandrine fotografie zdobia obálky najznámejších ženských časopisov a na premenách ženského lona v unikátnu záhradu postavila svoj projekt s názvom Jardin Fleuri.

Alexandra Sophie predčasne ukončila strednú školu pre údajný autizmus. Väčšinu času potom trávila v záhrade obklopená kvetmi za prítomnosti svojich mladších sestier.

„Fotografovať som začala ako dieťa, keď mi rodičia na školské výlety dávali jednorazové fotoaparáty. To som sa prvýkrát zamilovala do fotografovania. Ako čas išiel, fotoaparát som už nepustila z ruky. Prišli prvé lásky, nasledovalo manželstvo a prvé dieťa. Moje prvé tehotenstvo ma inšpirovalo viac, ako som si doteraz myslela. Pocit, že vo mne kvitne život, ma samozrejme zmenil a moje fotografie tiež. Nájsť ženy pre môj projekt, ktoré by pózovali tam dolu „nahé“, bol boj, ale nakoniec som to zvládla. Našla som ženy s rôznymi tvarmi a veľkosťami tela, ktoré boli dokonalé a vďaka ním sú fotografie až priam magické,“ vysvetľuje.

„Som neuveriteľne šťastná za to, že som žena a môžem prežívať silu prírody skrze svoju ženskú energiu. Svojim projektom nechcem poukazovať na ženu ako na sexuálny symbol, ale ako na nositeľku života, prekrásnou bytosť plnú tvorivej energie,“ dodala Alexandra.

Momentálne, vo veku 27 rokov, žije so svojím manželom a dvoma synmi v dome s veľkou záhradou.

Tu sú premeny ženskej sexuality v kvetinové záhrady.

1. Panenstvo predstavuje čistotu nepoškvrnenosti. Po celé stáročia mu bola prisudzovaná posvätná moc a úplne zásadný význam.

2. Prvú menštruáciu ovplyvňuje viac faktorov, okrem iného hlavne genetika. Kým v 19stom storočí väčšina dievčat zažila svoju prvú menštruáciu približne v 15-16 rokoch, dnešné dievčatá začínajú menštruovať už o päť rokov skôr.

3. Prvé milovanie a strata panenstva je pre ženu a jej sexualitu zásadným míľnikom. Spôsob, akým príde žena o panenstvo a začne prijímať svoje pohlavie - svoju ženskosť, ju následne bude sprevádzať po celý zvyšok života.

4. Bohyňa objavila svoju sexualitu. Kým muži sú plne sexuálne zrelí a na vrchole svojich pohlavných síl už okolo dvadsať rokov, ženy sa sexuálne plne rozvíjajú až po tridsiatke. Tridsaťročné ženy sú obvykle schopné prežiť aj viac orgazmov počas jedného milovania.

5. Plodnosť je magické obdobie. Tehotným ženám sa extrémne zlepšuje čuch, vnímavosť a teda na krátky okamih získajú niečo ako superschopnosti, ktorú im ostatní môžu len závidieť.

6. Rozkvitnutá záhrada. Kedy inokedy sa dá ženské lono prirovnať k rozkvitnutej záhrade ako vo chvíli pôrodu, keď sa v ňom rodí nový život?

7. Počas šestonedelia sa hojí maternica, maternicové hrdlo sa vracia do pôvodného stavu a dochádza k opätovnému spevneniu brušných svalov i panvovej oblasti. Pošva sa po klasickom pôrode hojí asi 3 týždne a vďaka oxytocínu a prolaktínu sa v mliečnych žľazách začína tvoriť mlieko.

8. Prechod alebo menopauza, klimaktérium či ľudovo "prechod" je obdobie, kedy sa končí plodnosť žien. Deje sa tak úplne prirodzene, ale aj individuálne, pretože u každej ženy menopauza nastupuje v inú dobu.

Fotogaléria

Facebook/AlexandraSophie
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia