Školáci podľa horoskopu: Vodnár je rebel a blíženec triedne eso

Školáci podľa horoskopu: Vodnár
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2021-03-10 00:30:00 |

Škola momentálne u mnohých detí vyzerá úplne inak ako zvyčajne. Učia sa dištančne on-line a pritom sa od nich čaká, že toho zvládnu rovnako, ako keby do školy skutočne chodili.

Ako dieťa motivovať k učeniu a na čom netreba bazírovať? Hviezdy vám prezradia o talente a charaktere vášho školáka viac, ako si viete predstaviť.

Baran – túži byť najlepším

Baran je prvým znamením zverokruhu a je to znamenie ohňa, ktoré vládne vášni, energii a zasväteniu. To znamená, že váš malý baranček je typ, ktorý tieto vlastnosti má. Chce byť tým najlepším žiakom v triede. To najlepšie, čo pre svojho tvrdohlavého Barana môžete urobiť, je, nech sa sám poučí zo svojich chýb a načerpá svoje vlastné skúsenosti. Tie vaše mu idú totiž jedným uchom dnu a druhým von. Baran nemá problémy s autoritami, ak si jeho úctu nevynucuje. Nie je priamo študijný typ, ale je súťaživý a nerád prehráva.

Býk - zodpovedný študent, ktorý vyvažuje prácu a zábavu

Dá sa povedať, že malý Býk je zodpovedný typ žiaka. Včas sa objaví v triede, pravidelne si robí úlohy a na každú písomku sa naučí.Býci ako žiaci sú tichí, premýšľaví, pokojní a pozorní. Ale len do doby, kým necítia, že je na nich vyvíjaný nátlak. Akonáhle si Býk postaví hlavu, nepohnete s ním. Pokiaľ sa ale učitelia dokážu vzdať príkazov a nebudú mať problém s logickým vysvetlením, bude sa vaše dieťa ochotne učiť všetkému novému a nebude mať problém prísť domov na konci roka s vyznamenaním. Býk vie, že ani s učením sa to nemá preháňať.  Po práci príde zábava a teda zamieri priamo k rozprávkam s mlskou.

Blíženci – triedne esá

Najobľúbenejšie deti v kolektíve a šašovia triedy, takí sú malí Blíženci. Milujú všetko nové. A aj keď to vyzerá, že je ich pozornosť roztrieštená do všetkých smerov, bez problémov zvládajú učivo, záujmové krúžky aj veľa koníčkov. Svojho malého Blíženca ale upozornite, že keď ráno zazvoní budík, je naozaj potrebné vstať a vyraziť do školy. Inak je možné, že ho v posteli nájdete aj po príchode z práce. Blíženci sú jednoducho triednymi esami.  

Rak – citlivý žiačik

Pripravte sa na to, že váš malý Rak môže byť v škole nešťastný. Jeho citlivá povaha totiž zle reaguje na kritiku, zlú známku berie ako svoje zlyhanie a navyše mu pomerne dlho trvá, než zapadne do kolektívu a zvykne si na školský režim. To najlepšie, čo pre neho môžete urobiť, je pomôcť mu s učením formou stereotypného opakovania a vždy ho citlivo vypočuť, ak ho trápi problém so spolužiakom. Raci sú chytrí a bystrí, len potrebujú svoj priestor a tempo, aby mohli všetkým ukázať, čo v nich naozaj je.

Lev - ten, ktorý to „roztočí“

Levík je plný hravosti, pozornosti, kreativity a mladosti. Musí byť vždy stredobodom pozornosti a chvála je jeho celoživotným hnacím motorom. Nepretrhne sa a bude vždy stavovať na silu svojej osobnosti a charizmy. Medzi spolužiakmi sú Levy veľmi obľúbení, ale môžu mať problém s autoritami v podobe pedagógov. Trpezlivo im treba vysvetľovať, že ich ego musí občas ustúpiť, aj keď sa im to pravdepodobne nikdy nebude páčiť..

Panna – miláčik učiteliek

Panny berú svoje štúdium vážne a urobia všetko, rovnako ako Barani, aby boli najlepšími žiakmi v triede. Sú miláčikom každej triednej učiteľky. Sú to väčšinou tie dievčatká, ktoré sa starajú o nástenku a kvety, a tí chlapci, ktorí ochotne umývajú tabuľu a pomáhajú s pomôckami. Panny sú trpezlivé, inteligentné, pokojné a majú rady poriadok. Za každých okolností sú starostlivé a ochotne plnia domáce úlohy. Ak potrebujú s učením poradiť, nemajú problém sa opýtať. Vlastne by ste si ťažko mohli priať lepšieho študenta, než akým je práve Panna. Pretože ale zle znáša hluk a chaos, môže sa stať, že sa začne vyčleňovať z kolektívu. V takom prípade si s dieťaťom o tom rýchlo porozprávajte!

Váhy – malí voľnomyšlienkari

Váhy vládnu spravodlivosti, rovnováhe a kráse. So znamením sa však dá spájať aj lenivosť a nerozhodnosť. To znamená, že tí, ktorí majú toto slnečné znamenie, budú pravdepodobne typom žiakov, ktorí si veci nechávajú na poslednú chvíľu. Oveľa radšej by si namiesto štúdia zdriemli alebo sa dívali na televíziu a jedli svoje obľúbené mlsky. No vedia, že sa musia učiť, „veď zajtra je polročný test.“

Škorpión - jednoducho osobnosť alebo "nevychovaný"

Škorpióni sú mimoriadne bystrí, premýšľaví a vnímaví študenti, ktorí majú záujem sa učiť. Lenže ako dôjde na autority, je zle. Úctu Škorpiónov je potrebné si zaslúžiť a rozhodne to u nich nevyhrá niekto, kto s nimi jedná z pozície moci. Naopak. Uvedomte si, že Škorpión nezabúda, a to nielen učivo, ale ani krivdy. Je jedno ako sú staré. Škorpión sa vždy zastane toho, komu sa deje bezprávie, ale na druhej strane ho priťahuje všetko zakázané. Je to to dieťa, ktoré si bude písať ťaháky a o ktorom vždy budete počuť, že je buď "jednoducho osobnosť" alebo "nevychovaný". Len vy sami viete, čo je pravda.

Strelec - zvedavý, ostrý, ale nie vždy zodpovedný

Strelec je ohnivé znamenie, ktoré predstavuje optimizmus, dobrodružstvo a poznanie. To znamená, že Strelci sú prirodzene zvedaví a majú lásku k učeniu. Preto bude Strelec skvelý žiak, najmä, ak ho predmet zaujíma. No nečakajte od neho, že bude sedieť nad knihami alebo nad domácimi úlohami. To, čo sa nenaučí v hodinách, sa doma rozhodne učiť nebude. Našťastie sú ale Strelci zvedaví a vnímaví, a tak im toho v hlave ostáva naozaj veľa.

Kozorožec - školu berie veľmi vážne

Kozorožec je zemské znamenie, ktoré vládne v podnikaní, organizácii a vo všetkom, čo je v podstate samo o sebe vážne. A nie je prekvapením, že berie svoju prácu mimoriadne vážne. Malí Kozorožci pôsobia často oveľa rozumnejšie a dospelejšie než napríklad dospelí Barani. Už od školských rokov sa dokážu bez problémov koncentrovať na učenie a navyše im nechýba odhodlanie ani vôľa. Kozorožci sú vyložene študijné typy. Baví ich získavať nové vedomosti a navyše sú schopní ich dávať do súvislostí. Spravidla patria medzi najlepších žiakov bez toho, aby tomu museli venovať príliš veľa energie. Prípravu však nepodceňujú a vy ich budete musieť od kníh skôr ťahať, než by ste ich nútili do učenia. Majú totiž vnútorný strach zo zlyhania.

Vodnár - rebel, ktorý sa radšej učí v cukrárni

Vodnár je vzdušné znamenie, ktoré predstavuje inováciu, jedinečnosť, rebéliu. Má hlavu plnú myšlienok, vysokých cieľov a vzdušných zámkov. Pravdepodobne nebude patriť medzi najlepších, ale bude presne vedieť, čo sa má naučiť, aby prešiel bez problémov a čomu chce venovať svoju energiu, pretože ho to naozaj zaujíma. Vodnár sa nerád učí sám v izbe a preto vyhľadáva spoločnosť. Či už doma s rodinou v obývačke alebo s kamarátmi v cukrárni. Vodnári od veľmi útleho veku vedia, čo je ich vysneným povolaním a aj k tomuto cieľu smerujú. I keď nie vždy úplne systematicky a s nohami na zemi.

Ryba - stratená vo svojom svete

Ak niekto úplne dokonale zvláda autority, potom sú to malé Ryby. Tieto deti sú doslova šťastím bez seba, keď nad sebou majú istotu v podobe pedagóga, ktorý ich vedie, trpezlivo vysvetľuje a motivuje ich. Ryby sú často stratené vo svojom svete a potrebujú rodičov a učiteľov, aby ich nasmerovali na ceste k učeniu. Sú to ale tiež veľmi inteligentné deti, takže s učením problémy nemajú. Aj v kolektíve sú veľmi obľúbené a s kamarátmi si vychádzajú bez väčších problémov.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia