8 zaujímavých faktov o marcových deťoch

8 zaujímavých faktov o
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: gettyimages.com
2021-03-02 16:45:00 |

Cítite to vo vzduchu? Jar je tu. Áno, je to skvelý mesiac k narodeniu vášho drobca. Marec je mesiacom jari, symbolikou nového života.

Drobci narodení v marci sú odvážni a silní, jednoducho sú to malí hrdinova. Majú svoj vlastný svet plný fantázie, odovzdanosti emóciám, kreativite a fikciám. Sú súcitné, štedré a majú veľa kamarátov. Keď vyrastú na tínedžerov, stanú sa z nich plachí ľudia, pomerne citliví a zdržanliví. V marci sa rodí viac chlapcov ako dievčat. Máte aj vy doma malú princeznú alebo princa? Akí sú vaši marcoví drobci?

1. „Big boss“

Máte doma malého bossa? Dá vašu domácnosť „do pozoru“? Nie je sa čomu čudovať. Výskumy hovoria jasne. Ukázalo sa, že najviac generálnych riaditeľov sa narodilo v marci spomedzi všetkých mesiacov v roku.

2. Jarní „orlovia“

„Mami, tam je to špinavé,“ a vy stále nič nevidíte? Štúdia ukazujú, že drobci narodení v marci majú ten najmenší predpoklad ku krátkozrakosti. 

3. Optimisti a skvelí ľudia

Štúdia v roku 2014 zistila, že deti narodené v marci sú optimistické stvorenia. Sú to drobci, ktorí vedia prejaviť veľa lásky, empatie a radi pomôžu slabším. Ich najdôležitejšie črty sú úprimnosť a láskavosť. Na druhej strane môžu byť rozmarné a mať svoje nálady. A ak náhodou spravíte krivdu voči vášmu malému marcovému oslávencovi, bude si to ešte dlho pamätať.

4. Alergie sa od nich držia ďalej

Jar je obdobím začínajúcich alergií. Alergia na prach, roztoče, peľ či kvety. Nič príjemné. No podľa štúdie z roku 2015 deti narodené v marci sa týmto alergiám celkom úspešne vyhýbajú. Prečo? Totižto hneď po narodení sú vystavení alergénom vo vzduchu a ich telíčko tak posilňuje imunitný systém.  

5. Nočné sovy

Milujú vaši drobci večerné chvíle a tak veľmi sa im nechce do postele? Vo všeobecnosti je dokázané, že deti narodené na jar či v lete idú do postele neskôr ako tie, ktoré sa narodili na jeseň a v zime.

6. Sú to malé rybičky alebo to bude baran?

Ak sa váš drobec narodil pred 20. marcom, je to rybička a ak po 20. marci, bude to baran. Ryby sú vodné znamenie, sú považované za plaché, romantické a citlivé. Sú hlboko emocionálne bytosti s veľkou schopnosťou pre empatiu. Detičky ryby sú zvyčajne poddajné, láskavé a túžia po zvláštnej náklonnosti. Ich vášeň pre danú vec ostane počas celého života. Medzi známe Ryby patria Michelangelo (15. marca), Albert Einstein (14. marca) a Dr. Seuss (2. marca). Baran je zvedavé, energické a nepokojné znamenie. 

7. Kreatívci

Vlhké, nepredvídateľné počasie v tomto ročnom období sa môže javiť ako prekliatie, keď máte doma novorodenca, no neskôr zistíte, že váš drobec má eso v rukáve. Štúdia vedená výskumníkom Markom Hamiltonom z University of Connecticut zistila, že deti narodené v "mokrých" mesiacoch sú v dospelosti kreatívne.

8. Kameň akvamarín a kvet narcis

Pre marcové detičky je ten pravý minerál akvamarín. Akvamarín je považovaný za upokojujúci kameň, ktorý môže potláčať obavy, chrániť, podporovať odvahu a prináša šťastie. Kvetom pre marcové ratolesti je narcis, ktorý predstavujú znovuzrodenie, pretože je jedným z prvých kvetov jari.


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia