Znepokojivý trend na TikToku: Dievčatá hltajú tabletky

Znepokojivý trend na TikToku:
Ilustračné foto
Zdroj: TikTok
2020-02-03 11:30:30 |

Na aplikácii TikTok násťročné dievčatá pridávajú vo veľkom videá, na ktorých prehĺtajú zvláštne tabletky. Majú ich chrániť pred otehotnením.

Tabletky sú súčasťou tehotenských testov ClearBlue a dievčatá sú presvedčené, že ide o niečo ako tabletku „po“, ktorú ak užijú po pohlavnom styku, tak neotehotnejú. Znepokojujúci trend sa stal na TikToku virálnym. V skutočnosti však vôbec nejde o tabletku „po“. Výrobca tehotenských testov potvrdil, že je to tzv. desikantová tabletka, ktorá je súčasťou balenia a slúži na absorbciu vlhkosti. Zabezpečuje, aby testy boli čo najúčinnejšie dlhý čas a neutrpeli poškodenie vlhkosťou alebo náhodným kontaktom s tekutinami. V žiadnom prípade teda nie je vhodná na konzumáciu.

„Sme si vedomí videí, ktoré sa šíria o tehotenských testoch spoločnosti Clearblue a tabletke vo vnútri. Tehotné testy Clearblue neobsahujú plán B (tabletku „po“). Všetky naše testy obsahujú malú desikantovú tabletu, ktorá je súčasťou absorbujúcou vlhkosť a nemala by sa jesť. Ak dôjde k náhodnému požitiu, vyhľadajte lekársku pomoc a ak máte akékoľvek ďalšie otázky, obráťte sa na našu linku starostlivosti o 1-800-321-3279,“ reaguje vyhlásením na trend na svojej webovej stránke spoločnosť Clearblue. Tehotenské testy tejto spoločnosti dostať aj u nás. 

Napriek varovaniu sa stále objavujú nové videá, na ktorých sa dievčatá natáčajú pri prehĺtaní tabletky. Jedno bolo zobrazené viac ako 3000 krát a má titulok: „V tehotenských testoch Clearblue je tabletka „po“.  Ďalšie dievča natáčalo otváranie plastového testu so slovami: „Na TikToku som videla, že vo všetkých tehotenských testoch je ´plán B´, takže som to musela vyskúšať.“ Jednoducho, mladých ľudí často viac ako rozum vedie zvedavosť či túžba po dobrodružstve. 

Tabletky sú podobné malým papierovým vrecúškam zo silikagélu, ktoré sa nachádzajú napríklad v škatuliach na topánky. Samotný oxid kremičitý síce nie je toxický, ale často býva zmiešaný s inými chemikáliami, aby sa zlepšili absorpčné vlastnosti.

Fotogaléria


Foto: TikTok
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: ladbible.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia