Neuveríte, koľké dieťa táto 44-ročná žena onedlho porodí

Neuveríte, koľké dieťa táto
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2020-01-15 13:30:34 |

Kým niektoré ženy v tomto veku privedú na svet svoje prvé dieťa, Sue, ktorá je už aj trojnásobnou babkou, sa pripravuje rodiť po 23-krát!

Sue a Noel Radfordovci s ich 21 deťmi sú najväčšou rodinou vo Veľkej Británii. Ak sa vám zdá, že je to už naozaj úctyhodný počet potomkov, ešte stále nejde o konečný počet a o pár týždňov pribudne do veľkého domu ďalší drobec. Jedno dieťatko, ktoré pomenovali Alfie, sa narodilo v roku 2014 mŕtve v 23. týždni tehotenstva. 

Prvé dieťa, syna Chrisa, porodila Sue v máji 1989 ako 14-ročná, Noel mal vtedy 18. Zatiaľ najmladším dieťaťom je vyše ročná dcérka Bonnie Raye.

Obaja manželia pochádzajú z detských domovov, poznali sa takmer od útleho detstva a vždy túžili po veľkej rodine. V súčasnosti majú 10 chlapcov a 11 dievčat - Chrisa (30), Sophie (25), Chloe (23), Jacka (22), Daniela (20), Lukea (18), Millie (17), Katie (16), Jamesa (15), Ellie (14), Aimee (13), Josha (12), Maxa (11), Tillie (9), Oscara (7), Caspera (6), Hallie (3), Phoebe (2), Archieho (2) a Bonnie Raye (1). Dve najstaršie detí páru, Chris a Sophie sa už od rodičov odsťahovali. Sophie má tri vlastné deti. 

Manželia viac detí neplánovali, no ako sa hovorí, človek mieni, pán Boh mení a tak Sue zistila, že opäť otehotnela. Nevidí to však nijako tragicky. Na ďalšieho člena sa veľmi tešia a to aj preto, lebo vlaňajšok bol pre Sue obzvlášť ťažký. V máji jej zomrel otec a po ňom aj mama, čo jej zanechalo v srdci veľký smútok. Vďaka tehotenstvu má myšlienky zamerané na niečo iné a dáva jej to silu pozerať sa dopredu.  

Rodina žije v dome s 10 spálňami, upratovanie ktorého im zaberie denne aj 3 hodiny. Nečakajú len na prídavky, ale sami vedú svoju pekáreň v pobrežnom mestečku Morecambe, odkiaľ pochádzajú. Týždenne ich nákup potravín vyjde v prepočte zhruba na 400 eur. Pre zaujímavosť, denne sa u nich skonzumujú 3 škatule cereálií, vypijú viac ako 10 litrov mlieka a spotrebujú 4 rolky toaletného papiera.

Radfordovci v roku 2013 účinkovali v televíznej šou o životoch rodín so 16 a viac deťmi. Sue vtedy priznala, že je priam závislá na pôrodoch a bábätkách. I keď na fotkách pôsobí rodina šťastne a všetci sa usmievajú, staršie deti sa v šou sťažovali na nedostatok súkromia a na to, že rodičia sa im nemajú čas venovať. Nečudo, pri takej rodine sa jednoducho každému dieťaťu venovať nedá, aj keby sa rodičia rozkrájali.

Ako Sue vlani povedala pre denník Daily Mail, niekedy je ťažké dopriať všetkým deťom zábavu. Radi chodíme do kina, najmä počas sviatkov, keď sa deti trochu nudia, prší a nie je už čo robiť. Môže nás to však vyjsť až 10 libier na osobu, je to pre nás naozaj drahé,“ uviedla. Prezradila, že často hľadajú rôzne zľavové kupóny a akcie na internete a vďaka tomu doprajú deťom aj iné aktivity ako hranie sa okolo domu. „K najkrajším dňom patria tie, keď si urobíme piknik, vyjdeme si spoločne na prechádzku, ideme do parku alebo na pláž. A hlavne, keď máme všetci voľno,“ dodala. Rodina pravidelne zdieľa svoj život na instagramovom účte a na YouTube.

Sue napriek tomu, že rodila úctyhodných 23-krát, nie je rekordérkou. Najplodnejšou ženou sveta je ešte mladšia, iba 36-ročná Mariam Nabatanzi z Ugandy. Tá sa sama stará o 38 detí, lebo manžel ju opustil. Rodila však až 44-krát, česť detí jej zomrelo.

Prečítajte si tiež:

Tieto 4 veci vplývajú na inteligenciu dieťaťa už v lone

Toto je 6 najčastejších mýtov o neplodnosti

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia