8 tipov pre mamu a dcéru, ako si spolu užijete predvianočné chvíle

8 tipov pre mamu
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-12-19 13:30:29 |

Čas, kedy odvšadiaľ počuť vianočné koledy a rozvoniavajú vanilkové rožky, je tu. A môže byť pre vás dve nezabudnuteľný. Ako? Doprajte si so svojou dcérou výnimočné chvíle.

Vyskúšajte týchto 8 tipov, vďaka ktorým si tento čas zamilujete a užijete, spravíte si z týchto chvíľ vašu vianočnú tradíciu a puto medzi vami a dcérou sa ešte viac upevní.

1. Vianočné pečivo

Či už má vaša dcéra 6 alebo 16, stále je to vaše zlato. Učite už  máte niečo napečené, ale niečo ešte možno chýba. Máte dosť vanilkových rožkov aj niečo slané na zahryznutie k telke? Máte najvyšší čas dobehnúť resty. Pustite si vianočné koledy a spoločnými silami skompletizujte pečenie. 

2. Spoločné vianočné nákupy dekorácii a darčekov

Máte už stromček, vianočné dekorácie či darčeky? Najtypickejšia odpoveď pár dní pred Vianocami znie: "Niečo už áno, ale ešte nie všetko." Paráda. Vezmite svoju dcéru so sebou. Ak má vaša malá princezná 5 či 6 rokov a verí, že darčeky nosí Ježiško, tie spolu adšej nekupujte. Je však veľa možností - zásobte sa rozkošnými vianočnými dekoráciami a pri ich nákupe nasávajte typickú predvianočnú atmosféru plnú zhonu, ale aj vôní, započúvajte sa do vianočných piesní znejúcich v každom obchode. Pe staršiu dcéru sú predvianočné nákupy to pravé orechové a môžete kupovať ozaj všetko, od stromčeka až po darčeky pre všetkých blízkych. 

3. Navštívte spolu večer vianočné trhy

Z vianočných nákupov hor sa s dcérou na vianočné trhy. Môžete tam nájsť nielen originálne vianočné dekorácie či vianočné hrnčeky, ale aj tú pravú atmosféru Vianoc s vôňou pečených gaštanov. Či už na vianočné trhy máte len pár hodín alebo celý víkend, nič to nemení na tom, že vymrznete, uvidíte krásne večerné rozsvietené mesto a domov prídete spokojné a s vianočnou náladou. Ak teda trhu už neskončili...

4. Posedenie v kaviarni pri šálke horúcej čokolády

Máte chuť na horúcu čokoládu? A viete aj, v ktorej kaviarni vám spravia tú najlepšiu horúcu čokoládu v meste? Pozvite vašu dcéru do kaviarne alebo do cukrárne možno vám pri šálke horúcej čokolády povie aj to, čo ste z nej ťahali už dva mesiace.

5. Vianočné filmy

Je piatok a neviete, čo s večerom? Máte napečené, poupratované a už iba čakáte na pondelok? Spravte si filmovú vianočnú noc. Len vy a vaša dcéra. Ak máte možnosť, založte si oheň v krbe a keď nie, tak sa prikryte hebkou a hrejivou dekou a so skvelým zázvorovým čajom si užite všetky tie notoricky známe vianočné filmy.

6. Výzdoba domu

Po piatkovej filmovej noci prichádza sobota, ktorá je ako stvorená na posledné úpravy výzdoby domu či bytu. Oprášte vianočné ozdoby ešte z čias vášho detstva a z čias detstva vašich ratolestí. Vynoria sa spomienky, na ktoré ste už možno aj zabudli. Vrobte si vlastnoručne, a najmä spoločne, nejakú ozbodu, ktorá vám tohtoročné Vianoce bude vždy pripomínať.

7. Dobrý skutok má na Vianoce dvojnásobnú váhu

Okrem toho, že sú Vianoce sviatkami rodiny a pokoja, tiež sú sviatkami dobrosrdečnosti a vďačnosti. Ak poznáte rodinu, ktorá má výrazné sociálne problémy, vezmite dcéru a spoločne  tejto rodine vyberte darček v podobe darčekového koša plného jedla a sladkostí pre deti. Spravíte im nezabudnuteľné Vianoce.

8. Rodinné fotografie

Ponorte sa spoločne do minulosti s pomocou rodinných fotografií. Pripomeňte si rodinné Vianoce, keď vaša už skoro dospelá dcéra mala len pár mesiacov. Keď ťahala stromček a musel byť pripevnený, aby nespadol. Iste sa spolu na tom zasmejete. A aby ste na tieto vzácne chvíle nezabudli, založte si vianočný denník a zapisujte všetko, čo sa v ten rok na Vianoce udialo.

Prečítajte si tiež:

Zaveďte doma vianočné tradície, zabavíte sa pri nich všetci

Toto o vašej osobnosti hovoria darčeky

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia