Otec zdieľa srdcervúcu fotku dcérky zomierajúcej na rakovinu

Otec zdieľa srdcervúcu fotku
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook/Andy Whelan
2016-11-03 13:30:03 |

Snímka plná beznádeje. Tak zachytil svoju štvorročnú dcérku Jessicu Whelan jej otec Andy po tom, ako jej oznámili, že lekári už pre ňu nedokážu nič urobiť.

Keď nám odchádza blízky človek, vždy je to smutné, keď však zomiera dieťa, je to o nevýslovnej bolesti. „Toto je tá najťažšia fotka, akú som kedy urobil,“ napísal Andy na Facebook, kde ju zverejnil. Srdcervúca fotka vznikla po tom, keď rodina po slovách lekárov úplne stratila nádej v to, že Jessica sa môže uzdraviť. „Bolo to, ako keby mi niekto vytrhol srdce z hrude a vysal vzduch z pľúc,“ opisuje ten moment.

„Táto fotka vznikla v čase, keď sme jej my ako rodičia nevedeli ponúknuť žiadnu útechu, odstrkovala nás od seba, lebo potrebovala prežiť tú pálčivú bolesť sama so sebou,“ pripísal Andy. „Toto je pravá tvár rakoviny, cievy môjho dievčatko presvitajú cez kožu, osamelá slza steká po tvári, jej telo je stuhnuté a tvár má skrivenú bolesťou,“ opisuje. „Toto je to, čo rakovina urobí s dieťaťom počas posledných týždňov a dní,“ konštatuje smutne.

Dievčatko trpí rakovinou nervových buniek v štvrtom štádiu a žiadna liečba už nie je možná. Trápenie začalo pred 13 mesiacmi, keď Jessicu začala pobolievať ruka a rameno. Vyšetrenia ukázali, že nejde o nevinné ochorenie, ale o neuroblastóm. Rakovinu sa nepodarilo zastaviť, ale rozšírila sa postupne do celého tela.

Rodičia dievčatka sa s touto smutnou a intímnou fotkou delia s celým svetom preto, lebo chcú vyzvať všetkých, ktorí sú schopní s touto pliagou niečo robiť, aby v budúcnosti žiadne dieťa nemuselo trpieť bolesťami a žiadny rodič by nemusel denne vidieť, ako mu dieťa odchádza do večnosti. „Ak tá fotka ľudí prinúti, aby o tomto zle premýšľali, potom splnila svoj účel. Musia sa robiť prieskumy a nájsť spôsob, ako rakovinu vyliečiť,“ napísal Andy.

Prečítajte si tiež:

Mama nechala pre dcérku vyrobiť bábiku zosnulého otca

Toto je otec, ktorý schválne nechal dieťa v horúcom aute

 

 

Fotogaléria


Foto: Facebook/Andy Whelan
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia