Uprostred tejto hrôzy žila mama s deťmi

Uprostred tejto hrôzy žila
Ilustračné foto
Zdroj: Neil Carpenter
2016-11-03 05:43:20 |

Stačilo 18 mesiacov, aby rodina spravila z prenajatého domčeka neobývateľné smradľavé miesto. Majiteľovi nezostávalo nič iné, len všetko povyhadzovať a dom vydezinfikovať.

„Smrdelo to tam ako smrť,“ opisuje 33-ročný Neil Carpenter pocity po tom, ako vošiel do svojho domu po odsťahovaní sa podnájomníčky s dvomi malými deťmi. Žili tu uprostred výkalov, plesní  a nevýslovného neporiadku.

Neil si všetku hrôzu nafotil, lebo by mu asi nikto neuveril, čo dokáže trojčlenná rodina narobiť. Vaňu používali ako záchod. Ten totiž zablokovala hračka – vrtuľník a tak jednoducho robili potrebu do vane. Odpadky na záhrade sa hromadili do výšky jedného metra.

Steny boli postriekané ľudskými výkalmi a zem bola plná potrhaných vriec na odpadky. Smradľavé špinavé plienky, v ktorých nebolo iba nacikané, našiel Neil hocikde v šuflíkoch.  

Skrine boli plné odpadkov. Všade sa povaľovalo plesnivé jedlo. Dvere boli porozbíjané a na pántoch viseli len tak-tak. Susedia hovorili o odpornom zápachu vychádzajúcom z domu. 

„Zápach v dome bol taký odporný, až som si bol istý, že tam nájdem nejakú mŕtvolu,“ opisuje ešte aj dnes s hrôzou v hlase Neil, ktorého maľovanie stien, položenie nových kobercov, výmena špinavého a zatečeného sporáka a výmena kúpeľne vyšlo na 2000 eur. V tomto nie je zarátaná dezinfekcia a množstvo ďalších menších výdavkov.

Zaujímavosťou je, že na správanie mamy s deťmi sa nikto zo susedstva ani raz nesťažoval. Prekážal im len už spomínaný smrad. Nájomné platila ženy vždy včas.

Neil sa nevie spamätať z toho, ako dokáže jedna žena sa deťmi takto žiť. Z obáv o zdravie drobcov zavolal aj sociálku, aby si na neporiadnu mamu posvietila. „Nechcel som ju žalovať, ale keď ide o malé deti, musel som niečo urobiť,“ vysvetlil. Identita ženy je známa a úrady ju už riešia. Tá sa z pochopiteľných dôvodov medializácii vyhýba.

Po nechutnom náleze Neil dom predal. Úplne stratil chuť ešte niekedy ho prenajať alebo sa tam kedykoľvek vrátiť. Ako povedal, už by mal vždy pred sebou obraz špiny a smradu.




 

Fotogaléria


Foto: Neil Carpenter
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia