Toto je otec, ktorý schválne nechal dieťa v horúcom aute

Toto je otec, ktorý
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook
2016-10-11 12:30:54 |

Muža z Georgie obvinili z vraždy synčeka, ktorého nechal za horúceho dňa v aute. Jeho tvrdenie, že dvojročné batoľa v aute zabudol, má vážne trhliny.

„Vybral tú najhoršiu možnú smrť pre svoje dieťa,“ uviedol prokurátor Chuck Boring v prípade 35-ročného Justina Rossa Harrisa, ktorý stojí pred súdom za to, že v roku 2014 nechal zámerne v rozpálenom  aute svojho malého syna Coopera. „Naše dôkazy dokážu, že o jeho zámere niet pochybností,“ vyhlásil. Boring  tvrdí, že Harrisova obhajoba postavená na tvrdení, že išlo nešťastnú náhodu, je založená na podvode.

Batoľa zomieralo na parkovisku neďaleko otcovej kancelárie v Atlante, zatiaľ čo muž si v tom čase písal cez internet oplzlosti s viacerými neplnoletými dievčatami. I keď Justin tvrdí, že syna nadovšetko miloval a bola to nehoda, lebo ho zabudol vyložiť v jasliach, takmer nikto mu neverí. Chlapča nemalo šancu prežiť, teplota vzduchu v ten deň dosahovala výšku 32 stupňov Celzia.

Súd dokázal, že Justin mal v čase, keď malý Cooper musel zomrieť, veľké problémy v manželstve a vyhľadával spoločnosť neplnoletých dievčat. Okrem toho,  v histórii jeho internetových vyhľadávaní boli nájdené stránky, kde sa písalo o viacerých prípadoch detí, ktoré zomreli nešťastnou náhodou v rozpálených autách. Podľa prokurátora sa pravdepodobne spoliehal na to, že často takéto prípady končia oslobodením alebo nie je vznesené obvinenie.

Súd s otcom, ktorý podľa obžaloby svojho syna nechal v aute zomrieť zámerne, sa koná takmer 500 kilometrov od Atlanty, aby proces nebol ovplyvnený medializáciou. Muž bol pôvodne obžalovaný  zo zabitia z nedbanlivosti, ale po začatí vyšetrovania to preklasifikovali na vraždu. Pred tým, než došlo k tejto tragédii, Justin nemal konflikt so zákonom. Jeho žena Leanne Taylor sa s ním po zatknutí rozviedla.  

(Justin so synom Cooperom - Facebook)

Prípadov detí, ktoré zomrú v rozpálenom aute, pribúda. V júli 2015 došlo k takejto tragédii aj u nás, keď  otec zabudol v zaparkovanom aute svoju dvojročnú dcérku Kristínku. Mal ju zaviesť do škôlky, na auto automaticky zaparkoval pred svojou firmou. Až keď mu popoludní zavolala manželka, kde dcérka je, si uvedomil, čo sa stalo. Odborníci hovoria o syndróme zabudnutého bábätka.

Prípady, že by rodič dokázal nechať dieťa zomierať takýmto spôsobom zámerne, známe nie sú.

Prečítajte si tiež:

Otec chcel zabiť synčeka, dôvod vás dostane

NIKDY nenechávajte dieťa v aute bez dozoru


Foto: Facebook
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia