Spolužiaci prekvapili kamaráta: Ani oko nezostalo suché

Spolužiaci prekvapili kamaráta: Ani
Ilustračné foto
Zdroj: foto: youtube.com
2016-07-12 00:30:09 |

Niekomu osud nadelí o niečo ťažší život ako iným. Ak má však okolo seba správnych ľudí, môže sa z neho tešiť rovnako...

Pre 11-ročného Ollieho s Downovým syndrómom to bol jeden z najkrajších dní v živote. Pred niekoľkými dňami vyhral preteky v behu počas športového dňa v škole, ktorú navštevuje. Ak by nemal okolo seba perfektných spolužiakov, ktorí ho majú veľmi radi, nič podobné by sa nestalo. Keďže sú to však super kamaráti, dohodli sa, že ho prekvapia.

Počas behu, do ktorého dal Ollie všetku svoju energiu, naschvál za ním zaostávali, aby prekročil cieľovú čiaru ako prvý. Chlapec sa len neveriacky obzeral, keď si uvedomil, že sa mu podarí zvíťaziť aj nad zdravými spolužiakmi. Tí sa tvárili, akoby nič a naozaj mu nestíhajú. V skutočnosti bežali pomaly naschvál, aby mu dopriali pocit víťazstva. Moment, keď a stal víťazom pretekov, natočila jeho dojatá mamina a video zverejnila na internete. I keď je to také „americké“, pri pohľade na šťastného Ollieho naozaj nezostalo ani jedno oko suché.

„Netušila som o tej dohode a väčšina učiteľov tiež nie. Naozaj to vymysleli sami chlapci, som im za to nesmierne vďačná,“ uviedla mama Helen neskôr pre dailymail.co.uk. Ako podotkla, pri pohľade na Ollieho výraz sa cítila neskutočne šťastná. Ollie sa zúčastňuje na spomínaných pretekoch každý rok, no nikdy neskončil medzi prvými, lebo všetci sa snažia zvíťaziť.

Tento rok bol preto pre neho obzvlášť výnimočný a víťazstvo mu vlialo do života veľa energie. Už teraz má ďalšie plány, čo všetko chce ešte dokázať. „Keď dostal medailu za prvé miesto, bol taký hrdý,“ dodala Helen. Ollie má troch súrodencov a po víťazstve na súťaži sa aj oni k nemu správali ako k hrdinovi. Kým pre spolužiakov to znamenalo vzdať sa možnosti vyhrať na prestížnych pretekoch, pre chlapca s Downovým syndrómom to znamená novú silu do života, ktorý nemá a nebude mať jednoduchý.


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia