Hudobné festivaly: Deti do jedného roka na ne nepatria!

Hudobné festivaly: Deti do
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-07-08 13:30:58 |

Festivaly ponúkajú jedinečný letný relax, ktorému len ťažko odolať. Rodičia malých detí však riešia otázku – je vhodné zobrať ich so sebou?

Množstvo ľudí, „vypeckované“ decibely, spanie v stane, pod širákom či v aute nie sú práve ideálnym prostredím pre bábätká. Aj keď v posledných rokoch sa rozmohol trend navštevovať festivaly aj s tými najmenšími potomkami, pediatrom sa to veľmi nepáči. Takéto prostredie podľa nich nie je pre organizmus najmenších detí vôbec vhodný. Bábätká minimálne do roka na festivaly nepatria.

Ak však chcete byť na festivale, no bábätko tam zobrať nemienite, porozmýšľajte nad vhodným hotelom či penziónom neďaleko festivalového areálu a nad spoľahlivou pomocou pri opatrovaní. Starí rodičia sa možno iba potešia, ak ich zoberiete na výlet. Kreatívne maminy si určite dokážu poradiť aj s dojčením – dá sa odbiehať alebo si na ten jeden deň odstriekať mliečko. Stačí zapojiť fantáziu a aj keď máte doma bábätko, môžete si na festivale užiť žúr „ako za mlada.“


Hurá s deťmi pod stan! Musíte to vyskúšať


Pri väčších deťoch je na posúdení rodičov, či prostredie festivalu zvládnu alebo im hlasná hudba a prostredie plné cudzích ľudí môžu byť nepríjemné. V každom prípade, ak sa vyberiete na festival s batoľaťom, zdržujte sa skôr v zónach, kde hudbu nie je počuť naplno a chráňte mu ušká. Prespávanie v stane či aute je lepšie si odpustiť.

Predškoláci a mladší školáci by už výraznejšie problémy s festivalovým prostredím mať nemali, no aj ich treba chrániť pred hlasnou hudbou, nepostávať s nimi priamo pod pódiom či pri reproduktoroch. Tiež je vhodné vyvarovať ich pohľadu na príliš podguráženú mládež a iné nie práve najvhodnejšie „Jednodňová návšteva je tak akurát, celý festival si užite radšej až vtedy, keď deti „odrastú“ alebo ich necháte na prázdninách u starých rodičov či iných príbuzných.

Niektoré festivaly sú na deti pripravené lepšie, niektoré slabšie. Zvyčajne tu však nájdete detské kútiky, tvorivé dielne či rôzne atrakcie a súťaže. Deti do 10 rokov alebo do 130 centimetrov v sprievode dospelej osoby obvykle neplatia ani vstupné. Napríklad na Pohode, ktorá potrvá do sobotňajšej noci, je zriadený veľký Family park. Ten je v prevádzke dnes a v sobotu od 9.00 do 21.00. Okrem iného vám v ňom postráži dieťa profesionálny služba, sú tam rôzne atrakcie a nájdete tam samozrejme aj prebaľovacie pulty, plienky a podobne. Do stanového tábora určeného pre rodiny s deťmi sa dostanete len so špeciálnym označením. Nemožno tu fajčiť ani piť alkohol. Nachádza sa dostatočne ďaleko od hlasnej hudby.

Najdôležitejší je pitný režim

Pri deťoch na festivale je dôležité myslieť najmä na dostatočný pitný režim. Nezabudnite sa preto zásobiť. Treba pribaliť aj náhradné oblečenie, opaľovací krém, pokrývky na hlavu, deky na sedenie, vlhčené obrúsky, nejaké maškrty a samozrejme základné lieky. Skontrolujte, či máte so sebou preukazy poistencov a vhodné je dať dieťaťu do vačku alebo na viditeľnejšie miesto kartičku s menom a kontaktom na vás, ak by sa zatúlalo.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Dovolenka s deťmi: Tie najlepšie destinácie

Detská pokožka sa sama slnku bráni iba 5 minút!

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia