Stačila chvíľa a mame sa naskytol desivý pohľad

Stačila chvíľa a mame
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2016-04-13 13:30:36 |

Niekomu sa to môže zdať ako hlúposť a len mávne nad tým rukou, no inému môže varovanie mamy Alison Johnson, ktoré uverejnila na sociálnej sieti Facebook, pomôcť.

Upozorniť na to, že zlé umiestnenie postieľok môže skončiť aj tragédiou, sa rozhodla Alison po vlastnej veľmi nepríjemnej skúsenosti. Ako mama dvojičiek Libby a Caleba sa rozhodla dať ich postieľky blízko seba tak, aby síce mohli byť v kontakte, ale každý v bezpečí tej svojej. Nuž, bolo to bezpečné len dovtedy, kým trochu nepodrástli a nezačali sa po nich kadejako šplhať a vyliezať z nich. Namiesto podporovania ich súrodeneckého puta doplatilo jedno z detí na zlé umiestnenie postieľok takmer životom.

Alison zverejnila na Facebooku fotku, ako mali postieľky dovtedy umiestnené a varuje rodičov, aby ich takto nikdy nedávali. Ak chcete, aby súrodenci boli blízko seba, vymyslite to inak. Niektoré riziká možno len ťažko predpovedať a i keď sa vám môže zdať toto varovanie na prvý pohľad prehnané alebo zbytočné, opatrnosti nie je nikdy dosť.

(Caleb a Libby)

Ako Alison pri fotke píše, chvíľku po tom, ako uložila Caleba na spánok, počula zo spálne plač. Keď vošla do miestnosti, čakal ju nepekný obrázok – Caleb sa snažil prejsť do postieľky k sestričke Libby, no uviazol. Kým telo sa do medzery medzi postieľkami vošlo, hlava nie a tak zostal visieť „obesený“ za hlavu. Chlapča pozbieralo všetku energiu a dokázalo sa ako-tak udržať malými rúčkami. Malo veľké šťastie, že mama jeho plač začula a hneď sa išla pozrieť, čo sa deje. Ktovie, ako by to celé dopadlo, keby prišla o pár minút neskôr... Ako totiž napísala, čas, keď uloží deti, obvykle využije na to, aby sa išla osprchovať. „Keby som to tak urobila aj dnes a neskontrolovala ho po piatich minútach, doslova by sa mi obesil...,“ doplnila.

Alison očakávala, že dostane aj veľa negatívnych reakcií, ktoré sú na sociálnych sieťach bežné, no povedala si, že ak niekomu svojim upozornením pomôže, kašle na tých, ktorí ju budú kritizovať. Ako o pár dní napísala do statusu k fotke, milo ju prekvapilo množstvo pozitívnych reakcií a poďakovaní od rodičov dvojičiek či vekovo blízkych súrodencov.

Prečítajte si tiež:

Na týchto deväť skrytých rizík si pri deťoch dávajte pozor

Sedem strašidelných príbehov s detskými monitormi

Fotogaléria


Foto: Facebook.com/Alison Johnson
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia