Táto fotka je varovaním pre rodičov!

Táto fotka je varovaním
Ilustračné foto
2016-01-30 20:01:24 |

Lindsey Wisniewski nedávno zverejnila na sociálnej sieti Facebook fotku, ktorou chce varovať ostatných rodičov, aby sa vystríhali podobnej chyby pri nákupoch s dieťaťom.

Robíte to občas aj vy? Mama z Ohia v USA vyšla z obchodu, nákup vyložila z vozíka, no nechala ešte na ňom pripevnené "vajíčko", aby mohla pripútať do autosedačky staršie dieťa. Stačilo jemné zafúkanie, kolesá nákupného vozíka sa rozbehli a aj spolu s "vajíčkom" sa rútil cez blízky obrubník. Vozík skončil prevrátený na kapote auta.

 

Žiadne starosti. Dcérku som mala v nosiči na sebe, takže nebola v tom čase na vozíku,“ upokojuje mamička tých, ktorí sa pri pohľade na fotku zľakli, čo sa s bábätkom stalo. Predstavte si však, že by bábätko vo "vajíčku"nechala... Nie je to totiž až také výnimočné, že rodičia nechajú autosedačku odloženú na vozíku a popri tom sa venujú starším súrodencom, ukladaniu nákupu do auta či telefonujú a nie sú v úplnej pohotovosti, aby dokázali rýchle zasiahnuť.

Pre rodičov: Dieťa v bunde do autosedačky nepatrí!

„Prosím, prosím, prosím, rodičia nenechávajte autosedačku s dieťaťom na vozíku!“ nalieha Lindsey  na rodičov. Ako dodáva, nech sa spýtate akéhokoľvek odborníka, každý vám povie, že je to veľmi nebezpečné. Tí rodičom odkazujú, aby v prípade, že ich dieťa ešte nie je schopné sedieť samostatne vzpriamene v nákupnom vozíku, zvážili iné možnosti jeho umiestnenia počas nákupov.

Prečítajte si tiež:

Spiace dieťa v autosedačke sa môže zadusiť aj do 4 minút

Nebojte sa v tehotenstve nosiť batoľa v náručí

 

Fotogaléria


Foto: Facebook
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: Instagram

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia