Tipy, ako zabaviť dieťa v lietadle bez elektroniky

Tipy, ako zabaviť dieťa
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-07-10 00:45:07 |

Chystáte sa letecky na dovolenku? Kým pre niekoho je lietanie s deťmi zábavou, väčšina rodičov hovorí o nutnom zle. Máme pár tipov ako zabaviť tých menších.

Aj keď v súčasnosti väčšina leteckých spoločností povoľuje počas letu používať elektronické zariadenia a tak si ratolesti môžu let užívať pri hrách, sú aj iné spôsoby, ako im cestu spríjemniť. Najmä pri tých menších je dobre byť pripravený na všetko. Ktoré hračky alebo drobnosti ho môžu dobre zabaviť?

Inteligentná plastelína. Vďaka konzistencii a možnostiam, ktoré ponúka, dokáže deti zabaviť na celkom dlhý čas. Nelepí sa a netrhá ako klasická plastelína.

 

Farebná lepiaca páska je tiež super. Zdá sa vám to divné? Skúste to. Dieťa sa s ňou dokáže zabaviť rovnako dlho ako s tabletom.

 

Maľovanky. Farbičky. Detské časopisy. Doma možno o ne nezavadí, no v lietadle je všetko iné.

 

Knihy. Lietadlo je tým správnym miestom, kde možno vzbudiť u detí lásku ku knihám. Pre drobcov sú ideálne také s veľkými farebnými obrázkami, pre školákov s väčšími písmenkami.

 

Magnetická tabuľka. Pamätáte si na túto hračku svojho detstva? Dá sa zohnať aj dnes, je vlastne akousi predchodkyňou dnešnej elektroniky a preto nie je dôvod, aby ratolesti neučarovala.

 

Bábky na prsty. Tak toto je vďačná hračka. Dieťa si môže zahrať divadielko samo pre seba, so súrodencom, prípadne s vami. Bábke na prste sa môže vysťažovať aj pochváliť.

 

Pozerajte sa z okna! Mraky sú naozaj krásne takto z výšky. Vyzerajú úplne inak ako zo zeme a tento zážitok nepatrí medzi každodenné, preto si ho naozaj netreba nechať ujsť.

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: huffingtonpost.com, az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia