Krst princeznej bol módnou udalosťou celej rodiny

Krst princeznej bol módnou
Ilustračné foto
2015-07-08 12:29:18 |

Nedeľňajší krst Charlotte, dcéry vojvodkyne Kate a princa Williama, bol veľkolepý. Prítomní fanúšikovia mohli nechať oči nielen na princeznej, ale aj jej bračekovi, mame a otcovi.

Charlotte mala na sebe oblečenú prepracovanú čipkovanú košieľku slonovinovej farby, ktorá je replikou krstnej košieľky, vyrobenej pre najstaršiu dcéru kráľovnej Viktórie v roku 1841. Tú istú mal na sebe pri krste aj jej braček George. Zaujímavosťou je, že všetky kráľovské deti, vrátane kráľovnej Alžbety II., mávali pri krste až do roku 2008 oblečenú originálnu košieľku.

Na výzore si dala ako vždy mimoriadne záležať aj nádherná mamička Kate, ktorá pre túto výnimočnú príležitosť zvolila biely plášť z dielne Alexandra McQueena a okúzľujúci klobúk Jane Taylor. Princ William vyzeral ako obvykle elegantne v tmavom obleku doplnenom červenou kravatou.

Kým deň bol zameraný predovšetkým na novú princeznú, neušla sa jej všetka sláva. Časť z nej si pre seba ukradol starší brat George, ktorý onedlho oslávi druhé narodeniny. George si deň krstín svojej sestry užíval v rozkošnej bielej košeli a červených šortkách, čo bolo veľmi podobné outfitu jeho otca Williama, keď pred rokmi po prvýkrát uvidel svojho brata Harryho.

Samozrejme, na veľkej oslave nechýbala ani kráľovná Alžbeta II., ktorá zvolila jemný ružový nádych kabátika a tiež ružový klobúk. Napriek pokročilejšiemu veku jej pristal a na túto príležitosť bol ako stvorený.

Manželka princa Charlesa Camilla sa rozhodla pre bledomodré šaty, ktoré ju trochu neposlúchali. Prítomná bola aj tetuška Pippa Middleton, ktorej sa podobne ako počas sobáša Williama a Kate takmer podarilo svoju krásnu a známejšiu sestru oblečenú tiež v bielej farbe, zatieniť. Po ruke bol tiež Mario Testino, ktorý je oficiálnym fotografom rodiny. Tí, ktorí sledujú osudy britskej monarchie vedia, že fotografoval aj Dianu.

Princezná Charlotte je štvrtou v poradí na trón a bola pokrstená v kostole sv. Márie Magdalény posvätenou vodou z Jordánu. Pohár, ktorý k tomuto aktu použili, nechala vyrobiť ešte kráľovná Viktória a možno ho vidieť spolu s korunovačnými klenotmi v Tower of London. V tom istom kostole bola v roku 1961 pokrstená aj nebohá Charlottina stará mama princezná Diana.

 

Fanúšikovia boli unesení, keď mohli urodzenú rodinku, ktorá sa v štvorici objavila na verejnosti po prvýkrát, odprevádzať až ku kostolu, kde sa uskutočnil už súkromný obrad bez verejnosti. Všetkým to veľmi seklo a Kate je rovnako nádherná v konfekcii, aj originálnych kúskoch vyrobených na mieru. Dá sa očakávať, že aj z Charlotte vyrastie rovnako krásna a štýlová žena.

 

Prečítajte si tiež:

S úzkymi džínsami opatrne, môžu vám zničiť zdravie

Aj iné deti sú rovnako rozkošné ako malé princiatka

 

 

Fotogaléria


Foto: royal.gov.uk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia