Vyberte meno dieťatku (Žofia, Sofia)

Vyberte meno dieťatku (Žofia,
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-05-15 10:30:41 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Žofia má grécky pôvod a znamená "múdrosť". Nositeľky tohto na Slovensku menej rozšíreného mena oslavujú meniny 15. mája.

Emotívnosť týchto žien je podpriemerná, čo im pridáva zamyslený výraz. Sú objektívne a veľmi vnímavé. V pracovnom prostredí sa Žofie uplatnia dobre v tíme, kde prevažujú muži. Žofie potrebujú žiť striedmo a byť čo najviac v prírode. Sú náchylné na vírusové ochorenia. Mali by sa vyhýbať flegmatickému konaniu, uzatváraniu sa do seba a prepracovanosti.

Žofie ovplyvňuje planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú oranžová, modrá a biela. Ochranné rastliny čakanka, fenikel, ochranné kamene jaspis a nefrit. Ich totemová rastlina je encián.

Bavorská princezná a rakúska arcivojvodkyňa ŽOFIA BAVORSKÁ i príslušníčka šľachtického rodu ŽOFIA BOSNIAKOVÁ (aj BOŠNIAKOVÁ) patria k nositeľkám tohto mena.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia