Dievča majú v rodine po neuveriteľných 200 rokoch

Dievča majú v rodine
Ilustračné foto
Zdroj: dailymail.co.uk
2015-02-13 00:30:20 |

Po 200 rokoch ... je to dievča! Naposledy sa dievčatko v Markovej rodine narodilo ešte za čias napoleonskych vojen. Mamička Hannah však prišla s plánom, ktorý vyšiel.

S najbližšou príbuznou ženského pohlavia z otcovej strany sa Myla Lawrie určite nestretne. Tá sa narodila v roku 1809, rovnako ako autor teórie evolúcie prirodzeným výberom Charles Darwin. Bessie, ako sa dievča volalo, aj jej brat mali iba synov a tak to pokračovalo až po Marka a jeho brata Glenna. Mark má ďalších dvoch chlapcov – 10-ročného Bena a sedemročného Zaca z predchádzajúceho vzťahu a Glenn má jedného 14-ročného syna.

Niet divu, že rodičia Mark a Hannah si dievčatko chránia ako oko v hlave a najradšej by jeho príchod na svet oslavovali každý deň. V ich dome nájdete ešte aj teraz množstvo balónikov či ružových  stužiek, ktorými drobčeka v októbri vítali.

 

Keď sa Hannah s Markom dala dokopy, ten jej hneď povedal, že v jeho rodine sa už päť generácií rodia iba chlapci. „Varoval ma, že dievčatko asi nikdy mať nebudeme,“ smeje sa šťastná mama, ktorá je pôrodnou asistentkou. Vďaka svoje práci už čo-to o plodení vedela a rozhodla sa vyskúšať tzv. Shettlesovu metódu vyvinutú v 60-tych rokoch minulého storočia, podľa ktorej načasovanie počatia môže pomôcť určiť si pohlavie dieťaťa.

Teória je založená na fakte, že mužské spermie (Y chromozóm) sú rýchlejšie, slabšie a majú kratšiu životnosť ako ženské spermie (X chromozóm), ktoré sú pomalšie, ale prežijú dlhšie. To znamená, že pri sexe pred ovuláciou je vyššia pravdepodobnosť počatia dievčaťa.

 


 

Hannah pripúšťa, že ich pohlavný styk pri snahe splodiť dievča mal ďaleko od romantiky, ale vydržali to a výsledok je viac ako úžasný. S manželom mali pohlavný styk iba pred ovuláciou, počas nej už nie.

Keď Hannah v roku 2012 otehotnela prvýkrát, nikto nebol prekvapený, keď sa narodil dnes už trojročný Mason. Pátrajúc po rodokmeni Hannah pochopila, prečo sú všetci z manželovej strany presvedčení, že dievčatko by bolo naozaj zázrakom. „Dokonca som zisťovala, či to môže súvisieť nejako s genetikou, že Markovi sa tvoria napríklad iba mužské spermie,“ opisuje Hannah. Všetci odborníci, s ktorými o tom diskutovala, takúto možnosť vylúčili a zdôrazňovali, že šanca je vždy 50/50, len v Markovej rodine to z nejakého dôvodu tak nebolo už 200 rokov.

Aj keď existuje teória, že muži pochádzajúci z rodín s veľkým počtom mužov majú väčšiu pravdepodobnosť stať sa otcami synov a muži, ktorí majú v rodine viac dievčat, môžu očakávať skôr dcéru, nikdy nebola vedecky vysvetlená.


Mark a Hannah ani napriek urputnej snahe a dodržiavaní pohlavného styku iba pred ovuláciou spočiatku neverili, že by mohlo prísť na svet naozaj dievča a tak sa Hannah po otehotnení pripravovala na ďalšieho chlapca. Dokonca prikúpila už dopredu nejakú modrú a zelenú výbavičku. 

Hovorí, že ako pôrodnú asistentku ju vždy pri narodení dievčatka pichla pri srdci malá závisť. Túžila mať dcéru aj preto, aby s ňou mohla prežívať rovnako hlboký vzťah ako ona so svojou mamou, s ktorou sú si veľmi blízke.

Keď jej v 20-tom týždni oznámili, že čaká dievčatko, neverila tomu. „Museli mi asi 16-krát robiť ultrazvuk. Vždy po nočnej službe som poprosila niektorého z lekárov, aby sa uistil, že je to tak,“ priznáva. Naozaj tomu aj tak uverila až v 39-týždni, keď sa Myla narodila cisárskym rezom.

Hannah priznáva, že šatník ich drobčeka môže súperiť s Disneyho princeznami, má v ňom tiež desiatky kvetinkových šiat, ružové papučky s topánočky či nespočetné množstvo sponiek a gumičiek.

Rodičia sa nikdy nedozvedia, či sa dievčatko narodilo naozaj pre trik s milovaním pred ovuláciou alebo len jednoducho mali šťastie. „Ak by to bol znovu chlapec, asi by som to ešte raz vyskúšala, no teraz mám už všetko po čom som túžila a viac detí už mať nebudeme,“ dodáva Hannah.

 

Fotogaléria

dailymail.co.uk
Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia