Vyberte meno dieťatku (Uršuľa)

Vyberte meno dieťatku (Uršuľa)
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.cz
2014-10-21 09:01:41 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aké sú dnešné oslávenkyne s menom Uršuľa?

Ženské meno Uršuľa je svätecké, má latinský pôvod a jeho význam je "medvedica". Na Slovensku sa s nositeľkami tohto mena stretávame málokedy a oslovujeme ich Uľa, Uľka.

Uršule sú rozhodné a majú veľkú odvahu. Je im blízka pozícia šéfky. V práci sú výkonné, no nekompromisné. Nie je ľahké nadviazať s nimi priateľský kontakt, lebo sú nedôverčivé. Sú dobré pozorovateľky a zabávajú sa len po istú hranicu. Súkromie si Uršule pred inými dôsledne strážia.

Majú sklon k priberaniu. Prospejú im preto časté prechádzky a plávanie. Vyhýbať by sa mali koreneným jedlám. Ovplyvňuje ich planéta Jupiter. Ich šťastnými farbami sú fialová, žltá a modrá. Ochranné rastliny žihľava, šalvia, ochranné kamene ametyst a smaragd.

Svätá URŠUĽA, dcéra kresťanského kráľa v Británii v 10. storočí, ktorá násilne zomrela spolu s ďalšími ženami. Približne začiatkom 4. storočia v Kolíne postavili kostol z úcty k URŠULI, z čoho sa vyvinuli aj legendy o živote a smrti sv. URŠULI neskôr i sviatok sv. URŠULI.

Slovenská spisovateľka, zakladateľka Divadla bez domova, jediného na Slovensku, v ktorom hrajú bezdomovci, autorka divadelných hier URŠUĽA KOVALYK. Svätá žena i spisovateľka spolu s ostatnými URŠUĽAMI majú meno pripadajúce v slovenskom kalendári na 21. októbra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia