Viete, ako byť sexi aj s tehotenským bruškom?

Viete, ako byť sexi
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-11-14 09:02:47 |

Keď Kim Kardashian čakala svoju dcérku vyhlásila, že nájsť vhodný tehotenský štýl je ťažké. Mala svätú pravdu. Čo radí budúcim maminám módna návrhárka?

Tehotenstvo je nádherný čas. Obliecť sa pekne, pohodlne, štýlovo a sexi s veľkým bruchom však nie je žiadna sranda. Niektoré tehotné ženy jeho rozmery prekvapia tak, že by najradšej pár posledných mesiacov tehotenstva nevytiahli päty z domu a obliekli sa do vreca. Poznajú to najmä maminy, ktoré čakajú viac ako jedno bábätko, no aj jeden valibuk vie narobiť svoje.

Podľa americkej dizajnérky a módnej návrhárky Rachel Pally, ktorej oblečenie si obľúbili okrem bežných žien aj mnohé hollywoodske celebrity, sa dá vďaka vhodne zvoleným kúskom aj v tehotenstve vyzerať perfektne. S bruškom sme v jej jednoduchých, no zaujímavých kúskoch mohli vidieť napríklad herečku a modelku Vanessu Lachey alebo o niečo menej známu sestru už spomínanej Kim, Kourtney Kardashian. Stačí držať sa pár jednoduchých rád a určite budete aj vy pôsobiť rovnako sviežo a očarujúco.

 


Toto ÁNO

- Obliekajte sa aj s rastúcim bruškom tak, aby vás oblečenie vyjadrovalo. Nevzdajte sa svojho štýlu, nebudete sa cítiť pohodlne. To, že ste tehotná neznamená, že musíte prijať úplne iný štýl obliekania. Doprajte si niekoľko vecí, ktoré si kúpite len tak pre radosť a v ktorých sa budete cítiť aj s väčším telom lepšie. Ideálne je mať niekoľko dobre padnúcich častí odevu, na ktoré môžete podľa nálady vrstviť a kombinovať ďalšie kúsky.

- Snažte sa byť sexi. To, že čakáte bábätko predsa nie je žiadna choroba. Nemusíte nosiť 12-centimetrové podpätky, no určite sa dajú nájsť topánky s nižšími podpätkami, ktoré budú pohodlné a zároveň vyzerať na nohe dobre. Pretrieďte skriňu a veci, ktorých veľkosť nezodpovedá vašim súčasným rozmerom, odložte. Snažiť sa dostať do veľkosti S, keď ste v kategórii L, nie je vôbec sexi.

- Kúsky, ktoré ste nosili pred tehotenstvom a je možné ich nosiť aj s bruškom, však v každom prípade využite. Na telo padnúca blúzka alebo úzke nohavice to asi nebudú, no voľnejšie košele, svetre či saká určite zužitkujete. Budete v nich vyzerať elegantne a nemusíte investovať toľko peňazí do nákupu nových tehotenských kúskov či nosiť tehotenské oblečenie požičané od kamarátky, ktorá má však úplne iný štýl než vy.

 

Toto NIE

- Vyhýbajte sa neforemnému oblečeniu veľkosti XXL. Namiesto toho, aby vám bruško pekne zakrylo, urobí z vás neidentifikovateľnú guľu a nikto nebude vedieť, či ste tehotná alebo takto nešikovne skrývate kilá navyše. „V oblečení o niekoľko čísel väčšom a neforemnom budete vyzerať akurát tak veľká, nie tehotná,“ upozorňuje Pally.

- Druhou najväčšou chybou popri neforemnom oblečení je obmedziť sa na každodenné nosenie elastických nohavíc, teda obľúbených legínsov. Áno, sú pohodlné, ale nevyzerajú najlepšie, najmä na opuchnutých tehotenských nohách. Ak sa bez nich nezaobídete, nikdy si k nim neobliekajte topy či svetríky iba po pás či do pol zadku. Vyžadujú si dlhšie tuniky. Buďte hravá, vyskúšajte nohavice, šaty, sukne.... Nezabúdajte na doplnky. Urobte si z obliekania zábavu a nie traumu!

- Aj keď sa hovorí, že čierna farba zoštíhľuje, v tehotenstve nie je dôležité vyzerať štíhlo, ale byť spokojná. Čiernej sa nemusíte vyhýbať úplne, no určite ju kombinujte s veselšími farbami.

Fotogaléria


Foto: Instagram, wikimedia commons.com
Zdroj: az, parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia