Päť vecí, ktoré som deťom nepovedala

Päť vecí, ktoré som
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2022-02-04 09:00:00 |

Deti sú tvory zvedavé. Chcú všetko vedieť a veľa sa pýtajú. Existuje však pár vecí, ktoré nepotrebujú vedieť. Hlavne, tie moje...

Deti zaujíma, aké to bolo, keď sme boli deťmi my. Porozprávajte im o svojich zážitkoch z detstva. Rodičia by mali deťom hovoriť pravdu a neklamať. Niektoré veci však netreba až tak zdôrazňovať :)) Toto som ja svojim deťom nepovedala...

1. Pozeranie televízora bez obmedzení

Isto si dobre pamätáte, koľko času ste strávili pred televízorom, keď ste boli malí. Nemali sme síce toľko programov, ale televízne stanice občas púšťali zahraničné seriály či relácie, od ktorých sme sa nevedeli odtrhnúť a presededeli sme pred televízorom aj celé hodiny. Ruku na srdce, moji rodičia ma nikdy časovo neobmedzovali a mohla som televízor pozerať, koľko som chcela. Som tu a nič mi nechýba!

2. Toto niekedy robím s ich sendvičmi

Majú vaše deti radi sendvič s maslom a jahodovým džemom tak ako moje? Aj  pre mňa je to lahôdka. A najlepšie chutí v strede. Poradím vám jednoduchý trik, ako si uchmatnúť tento najlahodnejší kúsok. Prepoľte sendvič tak, aby vyzeral, že je prerezaný na polovicu, no v skutočnosti si stred pekne orežte a zjedzte. Dobrú chuť.

3. Nikto nekontroloval, aký mám príjem cukru

V obývačke sme mali misku s cukrovinkami a keď som mala chuť, tak som si vzala. Nepamätám sa, že by niekto v tej dobe kontroloval na obale potravín, čo obsahujú a koľko to má kalórií.

4. Pozerám sa na vás, keď spíte

Pozerám sa na vás, keď spíte a budem to robiť ešte strašne dlho. Pre mňa ste krásne, nevinné, voňavé tvory. Naozaj na tom nie je nič desivé, že sa na vás pozerám!

5. Chcem, aby ste robili aj chyby

Ak budete ako vaša mama, urobíte zopár chýb a možno ich bude viacej . Ale je to úplne v poriadku, kto nerobí chyby, nič sa nenaučí. I keď sa pred vami tvárim, že mi to prekáža, v skutočnosti viem, že bez chýb sa nikam neposuniete.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Aký typ osobnosti je vaše dieťa? Nájdite ho

Chcete mať slušné dieťa? Vyvarujte sa týchto chýb


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia