TRAGICKÁ smrť len 9-ročného chlapca: JEDINÁ otcova veta ho stála život! Zomrel pred očami rodičov a súrodencov

Chlapec zomrel pri páde.
Chlapec zomrel pri páde.
Zdroj: Facebook
2024-04-17 19:00:00 |

Rodičia majú zlomené srdcia po zdrvujúcej strate. Ich deväťročný syn zomrel po tom, čo sa hodil z nákladného auta. Na súde prehovorili o detailoch nešťastia.

Len 9-ročný chlapček Tomos zomrel 06. septembra 2021 po tom, čo sa vyhodil z otcovho nákladného auta, ktoré ťahalo ťažkú ​​vodnú nádrž a smerovalo k okraju útesu. Rodina išla nákladným autom, Mitsubishi Warrior, na ceste kŕmiť teľatá na farme Blaenllechau vo Ferndale, keď sa začali rútiť zo strmého kopca, ako uvádza portál Tyla.

Vyšetrovaním sa ukázalo, že Tomosov otec  povedal rodine, aby zoskočili z nákladiaka, pretože sa 'obával, že nezabráni tomu, aby spadli cez okraj útesu.

“Všetko sa to stalo tak rýchlo”

Otec Rhys, ktorý sa 9. apríla objavil na súde v Pontypridd, uviedol, že išlo o rozhodnutie behom sekundy. "Nebrzdil som, pretože by to bolo ako brzdenie na ľade. Necháte kolesá vrátiť sa do normálu, namiesto cúvania alebo brzdenia, pretože potom môžete úplne stratiť kontrolu," uviedol otec na súde.

"Zdalo sa mi, že to spomaľuje a cítil som, že kolesá fungujú, ale potom to v sekunde začalo ísť znova. Keďže sme nespomalili, myslel som si, že ideme rovno k hraničnému plotu, a potom cez útes. Myslel som si, že smerujeme k tej strmine cez nábrežie, a potom dole do druhého údolia. Rozhodol som sa, že pre nás bude bezpečnejšie vystúpiť z vozidla, ako riskovať možný pád," dopľňa vo svojom vyhlásení.

Matka Tomosa, Louise, schmatla ich najmladšie z troch detí. Dieťa vyhodila von z auta, a potom sama vyskočila. Ich 15-ročnému synovi Gethinovi sa nepodarilo uniknúť z vozidla a zostal sedieť vo vnútri vedľa otca, keď sa vozidlo nakoniec zastavilo v „pozícii zdviháka“, nádrž na vodu sa „otočili o 180 stupňov“.

Chlapec zomrel kvôli pádu

Dráma ale pokračovala. "Keď som bola pod vozidlom, pamätám si, že som vzhliadla hore a myslel som si, že sa vozidlo blíži ku mne. Pomyslel som si: 'To je v poriadku, ide si po mňa, ostatní budú aspoň v bezpečí. Predtým si pamätám, ako som Tomosa tlačila tak ďaleko, ako som mohla od nákladného auta, pretože som nechcela, aby pod neho vošiel,“ upresňuje ďalej mama.

Po nehode vyniesol otec svojho syna Tomosa do polovice kopca okolo 10:00, potom ho položil na zem a pokúsil sa ho resuscitovať. Záchranná služba takmer okamžite dorazila na miesto a vykonala transfúziu krvi vzhľadom na množstvo, ktoré sratil, ale pokusy o resuscitáciu boli zastavené o 11.59 h. Forenzný patológ zistil, že tragickú smrť Tomosa spôsobilo tupé poranenie hrudníka a brucha spôsobené pádom.
 


Autor: © Zoznam/AJ

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia