Roman Pomajbo: Mať doma babinec je super

Roman Pomajbo: Mať doma2017-02-20 20:30:41 |

Obľúbený herec je ambasádorom súťaže, v ktorej môžete všetkým ukázať talent vášho dieťaťa a možno mu tým úplne zmeníte budúcnosť.

Natočili ste už video svojej šikovnej ratolesti, ktorým môžete všetkým ukázať, aká je šikovná v speve, tanci alebo v hre na hudobný nástroj? Využite poslednú šancu!

Takáto príležitosť sa neopakuje každý deň, preto, ak si myslíte, že vaše dieťa by mohlo zaujať svojim talentom, berte mobil a natočte ho. Nemusíte nikam nič posielať, akurát video zdieľajte na Facebooku a pridajte označenie #stansahviezdou. Jediný háčik je v tom, že vám zostáva už iba niekoľko hodín! Súťaž s filmom Bodi: Psia superstar, ktorý si onedlho budete môcť pozrieť v našich kinách, vyhlásil Bontonfilm a na zdieľanie už veľa času nemáte. To však pre šikovného rodiča talentovaného dieťaťa nemôže byť prekážkou.

Ak ešte váhate, možno vás navnadí rozhovor s patrónom súťaže, známym a talentovaným hercom Romanom Pomajbom. Určite viete, o koho ide. Večne dobre naladený a urečnený Roman, ktorý by „ukecal“ snáď aj čerta, je zárukou toho, že ide o veselú súťaž, do ktorej sa zapojiť oplatí. Ako hovorí, on sám sa zapájal snáď do všetkých projektov, súťaží a akcií, lebo veď pečené holuby z neba nepadajú len tak a pre to, aby sme si mohli splniť sen, vždy niečo treba urobiť. Tak prečo šťastiu trochu nepomôcť?

A prečo by ste mali talent svojho dieťaťa ukázať podľa Romana?

Všetci milujeme svoje deti a vieme o nich, že sú tie najkrajšie, najlepšie, najmúdrejšie… Častokrát sa chválime a ukazujeme na našich mobiloch ostatným, ake sú výnimočné-úžasné. Prečo to nevyužiť? Bontonfilm prišiel so súťažou Bodi psia superstar, spojenou s rovnomennou rozprávkou, kedy rodičia pošlú nahrávku svojej ratolesti z telefónu a ja ako porotca vyberiem víťaza. Ten následne získa super ceny, ktoré budú jeho talent rozvíjať. Deti napríklad dostanú kurz spevu, tanca, peniažky na hudobný nástroj a ešte sa aj pôjdu pozrieť na filmové nakrúcanie. Preto sa teším, že som sa mohol stať ambasádorom takéhoto pozitívneho projektu.

To však nie je všetko. Pri tejto príležitosti sme Romana trochu vyspovedali. Prezradil nám čo to z “domácej kuchyne” aj z pracovného života. I keď je naozaj vyťažený, vidno, že tri dcérky – Noemi, Timea a Vivien, o ktoré sa s láskou stará spolu s manželkou Petrou, sú tými najdôležitejšími osôbkami v jeho živote.  

Je viac ako jasné, že váš vzťah k deťom je veľmi pozitívny a srší z vás energia. Kde ju pri takom množstve práce a troch deťoch čerpáte?

Jeeej, to rád počujem. V poslednom čase mám pocit, že nič nestíham a som vyčerpaný. Ale deti sú pre mňa hnacím motorom.

Zdedila niektorá z vašich dcér rozprávačský a zabávačský talent po vás?

Moje dievčatká sú každá iná! Nielenže jedna je blondína, druhá čierna, tretia oboje :))...ale každá je aj iná osobnosť. Ťažko, je ešte teraz hovoriť, ako sa to bude vyvíjať... Ešte sú malinké. Je pravda, že Nojka mala už skúsenosť aj s dabingom (v najnovšom slovenskom filme VŠETKO, ALEBO NIČ, dabovala dievčatko Lucku).

Čo na to hovorila?

Pýtala sa kedy dostane ten honorár :)).

Vo vašej One Man Show Ocko sa objavujú aj dosť intímne informácie zo života rodičov po narodení dieťaťa. Inšpirujete sa vlastnými skúsenosťami, je to mix skúseností vás a vašich známych alebo si ich vymýšľate?

One man show Ocko sa hrá vo viac ako 25 krajinách sveta a mám veľkú radosť, že ako  jediný, z tých všetkých hlavných protagonistov, mám licenciu na dva štáty. A vraj sme len dvaja na svete, (autor a ja) ktorí to hrali v dvoch jazykoch. Keďže na Slovensku rozprávam po slovensky a v Českej republike prechádzam do češtiny, aby mi rozumeli aj mladí. Po piatich rokoch inscenovania dnes už nikto nerozozná, čo je pôvodne od autora, z vlastných skúseností, či inšpirácia publika...

S akým ohlasom sa u publika stretávate?

Vždy je to iné. Záleží, akí ľudia sa v ten večer stretnú, aká tam vznikne spoločná atmosféra. Vždy je to jedinečné, originálne, neopakovateľné stretnutie. Ale zažil som už aj zopár netradičných zážitkov po predstavení. Raz za mnou prišla pani s tým, že sa chcela s mužom rozvádzať. A pôvodne ani nechcela ísť na predstavenie, ale napokon sa dala nahovoriť a po predstavení sa rozhodla, že mu ešte dá šancu a že sa s ním teda nerozíde. Kázala mužovi, aby mi poďakoval za to, že s ním zostane.

Potom som mal takú príhodu, keď mi napísala pani, že má muža, ktorý ju verejne požiadal o ruku a teraz spolu čakajú bábätko. A že by mu to verejné požiadanie o ruku rada nejako vrátila. Tak sme sa dohodli, že mu to bábätko oznámime priamo na predstavení. Tak sme to zahrali. Pani mi dala fotku ultrazvuku a ja som na konci predstavenia vyzval pána, aby prišiel na pódium. On prišiel a ja som sa ho pýtal na to, čo to mám v ruke. Vravel som mu, že to mu posielajú anjeličkovia z neba. /Hrali sme totiž vtedy pod holým nebom/. Pán najskôr nechápal, pretože ultrazvuk predtým nikdy nevidel. Až po chvíľke pochopil, pozrel na ženu v hľadisku a prišli obrovské emócie. Pani začala plakať, pán začal plakať, mne bolo do plaču a všetci diváci tlieskali. Bolo to veľmi dojemné. Na to nikdy nezabudnem.

Ako často vás môžu diváci v tejto šou vidieť?

Problém je, že rok má iba dvanásť mesiacov. Preto na Slovensku hrávame Ocka raz mesačne. Častejšie nestíham...

Keď sa vrátite do obdobia svojej mladosti, napadlo by vám vtedy, že raz sa stanú pre vás deti takým výrazným zdrojom inšpirácie a že z vás bude niekoľkonásobný tatko?

Budete prekvapená, ale áno. Vždy som bol rodinný typ. Už keď som si kupoval svoje prvé auto, chcel som aby bolo päťdverové, aby malo každé dieťa svoje dvere a pritom som ešte žiadne deti nemal :)).

Čítala som, že sa nebránite ani ďalšiemu prírastku. Túžite po synovi alebo sa vám zapáčilo mať doma babinec?

Keď sme čakali prvé dieťa a všetci sa ma vypytovali, či to bude syn, tak som zo srandy povedal, že až štvrtý bude syn, aby som mal od všetkých pokoj. Potom prišla druhá dcéra, potom tretia... Neplánovali sme jednotku, nieto ešte trojku. Čo má byť, bude. Babinec je SUPER!

Ako by ste charakterizovali rozdiel medzi výchovou jedného a troch detí?

Teším sa z toho, že sú naše baby tak krátko vekovo za sebou. Vďaka tomu sú „svorka“. Navzájom tak držia spolu, podporujú sa a my ako rodičia sme už vo výhode. Lebo ony sa už dokážu zaobísť aj samy. K čomu ich vychováva najmä žena. Chceme, aby sa o seba vedeli bez problémov postarať. Napríklad, prváčka chodí sama do obchodu, z obchodu. Takže ony niekedy musia tak nejako prežiť... (smiech)

V čom spočíva vaša starostlivosť o dcérky? Ste otcom, ktorý nemá problém okúpať, prebaliť, pripraviť nejaké to jedlo alebo ste skôr ten, kto vymýšľa s nimi „hlúposti“ a vážnejšie starosti zostávajú na mamine?

Všetky odpovede nájdete v mojej one man show OCKO :)).

Čo je podľa vás pri výchove najdôležitejšie? Ste zásadový rodič?

Myslím si, že detstvo je to najdôležitejšie. Pretože to čo človek prežije v detstve, sa s ním vlečie celý život. Snažíme sa, aby naše deti mali to najkrajšie detstvo, aké im môžeme umožniť. Aby z toho celý život čerpali a stali sa z nich úžasní, sebavedomí ľudia.

Ďakujem za rozhovor a prajem veľa úspechov

 

Fotogaléria


Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia