Mierili k nám falošní Patovia a Matovia

Mierili k nám falošní
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2015-12-01 00:30:15 |

Pri kúpe hračiek v predvianočnom období by sme mali mať na zreteli aj riziko toho, že kúpime falzifikáty. Tie môžu byť pre zdravie detí nebezpečné.

Colníci z Dunajskej Stredy odhalili 5664 hračiek, ktoré boli falzifikátmi. Škodu, ktorá by vznikla ich predajom, vyčíslili na 35 000 eur. Ako povedala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová, colníci skontrolovali dva kontajnery z Číny, ktoré podľa prepravných dokladov mali skončiť na európskom trhu. Počas kontroly nadobudli podozrenie, že ide o napodobeniny ochranných známok. Colníci preto zadržali 4800 plyšových hračiek – napodobenín ochrannej známky PAT & MAT a 864 hračiek z plastov - napodobenín ochrannej známky MINECRAFT.

Zástupcovia majiteľov ochranných známok potvrdili, že ide o falšovaný tovar. Práve oni teraz rozhodnú o ďalšom postupe. „Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru, alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky,“ konštatovala.

V tomto období mnohí kupujete deťom hračky, ktorými ich chcete potešiť pod stromčekom. Pred cenou by ste mali uprednostniť kvalitu. Falzifikáty sú obvykle lacnejšie, no sú vyrobené nekvalitne alebo z materiálov, ktoré môžu byť pre zdravie detí nebezpečné. Najmä v prípade tých najbezbrannejších by malo platiť – dôležitá je kvalita a nie kvantita.

Fotogaléria

wikimedia commons.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia