Viete, ako jednoducho nasadiť dieťaťu kúpaciu čiapku?

Viete, ako jednoducho nasadiť
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2014-11-25 12:11:17 |

Deti vodu milujú, no kúpacia čiapka im občas narobí riadne problémy. Vyskúšajte tento jednoduchý tip ako ju nasadiť bez ťahania vlasov.

Máte aj vy neustále problémy s ratolesťou, keď zavítate na plaváreň? Len máloktoré dieťa sa s radosťou navlieka do plávacej čiapky, ktorá mu ťahá vlasy. Bez nej však plavčíci deti vo vode nevidia radi. Dnes už síce nie sú vo väčšine plavární povinnou výbavou a z praktického hľadiska sú vhodné najmä pre ľudí s dlhými vlasmi, no na plaveckých kurzoch ich deti často nosia.

Kúpacia čiapka má pri plávaní praktický význam. S dlhými vlasmi sa omnoho ťažšie pláva správnou technikou, keď je potrebné držať hlavu v správnej polohe a zároveň sa snažiť dávať preč vlasy z tváre, preto je výbornou technickou pomôckou. Vo všeobecnosti je však pocit, ktorý má človek pri plávaní s čiapkou a bez nej, rozdielny. Okrem toho pomáha uržiavať telesné teplo, lebo to najviac uniká práve cez hlavu. V teplejšom bazéne však napríklad horzí pri používaní čiapky rýchlejšie prehriatie. Na niektorých plavárňach ich vyžadujú z hygienického hľadiska. Kvalita vody v bazénoch, v ktorých sa kúpacie čiapky nepoužívajú, je o niečo horšia.

Otecko na videu to vyriešil priam geniálne. Ak je na plavárni čiapka povinná alebo jednoducho považujete jej nosenie za dôležité, no pred každým plávaním sa s ratolesťou trápite, inšpirujte sa jeho nápadom. Stačí nabrať do nej vodu a šup, všetko je vyriešené. Držíme palce, aby to vyšlo...

 


Foto: youtube.com
Zdroj: youtube.com, swimator.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia