Vyberte meno dieťatku (Félix)

Vyberte meno dieťatku (Félix)
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.cz
2014-11-20 10:05:48 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec Félix?

Mužské meno Félix má latinský pôvod a v preklade znamená "šťastný". Na Slovensku sa s nositeľmi krstného mena Félix stretávame len ojedinele a oslovujeme ich Felino, Félixko.

Félixovia sú muži, ktorí sa prejavujú prevažne ako pokojní a svojrázni. Keď je to potrebné, vedia zabojovať, vyhnúť sa riskantným situáciám a dosiahnuť stanovený cieľ. Ich štúdium môžeme prirovnať k aprílovému, kolísavému počasiu. Niekedy sú aktívni, inokedy poľavia, ale nakoniec predsa dosiahnu slušné študijné výsledky. Horšie je to pri výbere povolania. To je pre nich veľký problém, ktorý vyriešia neskoro, alebo vôbec nevyriešia. Félixom prinášajú potešenie priateľské stretnutia a spoločenské podujatia, ktoré sa spájajú s chutným a výdatným jedlom. 

Ich zdravie je uspokojivé, ale rýchlo sa unavia. Ak nemajú dostatok pohybu, väčšinou priberú. Ovplyvňujú ich planéty Saturn a Urán. Šťastné farby Félixov sú modrá a čierna. Ochranné rastliny zemedym a divozel, ochranné kamene sokolie oko a perla.

Nositeľ Nobelovej ceny za fyziku v roku 1952 FELIX BLOCH, bývalý nemecký futbalista a tréner FELIX MAGATH, divadelný ochotník, ktorý sa v pravom zmysle slova nestal hercom, ale v estrádach vystupoval ako komik FELIX HOLZMANN (1921-2002), český hudobník, virtuózny hráč na saxofón a klarinet, ovládajúci aj niekoľko ďalších nástrojov FELIX SLOVÁČEK (vlastným menom Antonín) - aj títo muži nosia meno, ktoré v slovenskom kalendári pripadá na 20. novembra.
 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia