Vyberte meno dieťatku (Alžbeta)

Vyberte meno dieťatku (Alžbeta)
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-19 10:22:15 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Alžbeta?

Ženské meno Alžbeta má hebrejský pôvod, je novozákonné a v preklade znamená "Bohu zasvätená". S Betkami, Betuškami, Alžbetkami, ako ich nazývame, sa na Slovensku stretávame len niekedy.

Alžbety sú citovo založené ženy.sympatické, majú dobré vystupovanie a vedia sa jasne vyjadrovať. Podľa Alžbety musia štúdiá vyústiť do presného cieľa. Takmer vždy sa usilujú v kariére rýchlo napredovať k vyššej pozícii.  Chcú si získať náklonnosť okolia a len nerady sa vzdávajú nadobudnutých výhod. Citový život si tieto ženy utajujú a je plný vzplanutí. Chcú, aby ich druhí chápali, ale ich odmerané správanie im v tom veľmi nepomáha.

Keď sú šťastné, zdravie im slúži, keď sa utápajú v zachmúrenosti, ide to s nimi aj zdravotne "dolu kopcom". Ich slabinami sú hrdlo a štítna žľaza.

Ovplyvňujú ich planéty Saturn a Urán. Šťastné farby Alžbety sú zelená a sivá. Ochranné rastliny zemedym, divozel, ochranné kamene sokolie oko a perla.

Svätá ALŽBETA UHORSKÁ (DURÍNSKA), cisárovná Rakúska, vojvodkyňa ALŽBETA BAVORSKÁ, kráľovná Veľkej Británie ALŽBETA II. (ELIZABETH II.), kontroverzná ALŽBETA BÁTHORYOVÁ známa aj ako Čachtická pani, ale aj najlepšia slovenská bežkyňa na lyžiach, majsterka ČSSR ALŽBETA HAVRANČÍKOVÁ i slovenská herečka ALŽBETA STANKOVÁ - predstavujú vzorku žien, ktoré nosia meno pripadajúce v slovenskom kalendári na 19. novembra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia