Vyberte meno dieťatku (Klaudia)

Vyberte meno dieťatku (Klaudia)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-11-17 09:40:39 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Klaudia?

Ženské meno Klaudia má latinský pôvod a v preklade znamená "chromá", "krivá". S nositeľkami tohto krstného mena sa na Slovensku stretávame zriedkavejšie a oslovujeme ich Klaudika, Klaudina, Klody.

Klaudie sú extrovertky, ktoré pozorne sledujú život okolo seba. Sú objektívne a schopné úplne sa odovzdať. Majú ozajstný zmysel pre priateľstvo, sú plaché a pokorné. Klaudie sú prevažne svedomitými študentkami a budúce povolanie vykonávajú zodpovedne. Majú radosť, ak sa ľudia v ich prítomnosti cítia šťastní.

Bývajú pozoruhodne životaschopné. Mali by si však dávať pozor na obličky, jesť každý deň teplé jedlo a stravou si dopĺňať najmä vitamíny C a E.

Ovplyvňujú ich planéty Saturn a Urán. Šťastné farby týchto žien sú čierna a zelená. Ochranné rastliny medovka a baza, kamene ametyst a jaspis. 

Víťazka Ceny Grand Prix Bienále voľného výtvarného umenia 2008 KLAUDIA KOSZIBA, ale aj talianska herečka CLAUDIA CARDINALE, či nemecká modelka a herečka CLAUDIA SCHIFFER - to sú predstaviteľky mena, ktoré v slovenskom kalendári pripadá na 17. novembra.
 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia