Vyberte meno dieťatku (Agnesa)

Vyberte meno dieťatku (Agnesa)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-11-16 10:06:48 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Agnesa?

Meno Agnesa je gréckeho pôvodu a v preklade znamená "čistá", "nevinná". Na Slovenskom území sa toto meno vyskytuje ojedinele.

Nositeľky krstného mena Agnesa oslovujeme aj Agy, Agnes, Acka. Sú to ženy, ktoré majú v hlave vždy niečo, čo musia druhým povedať. Bývajú starostlivé, zhovorčivé a rady sa obklopujú známymi. Keď ich štúdium zaujme, výsledok je dobrý. Agnesy môžu vyniknúť v takých povolaniach, v ktorých je všetko v pohybe, kde sa naplno žije. Ich citový život je dosť nestály. Jeden deň prežívajú veľkú lásku, na druhý deň hlbokú beznádej. Ich rodinné pomery sú neraz veľmi komplikované. Väčšina z nich pre nepokojný život zle spáva. 

Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Ich šťastné farby sú zelená a biela. Ochranné rastliny myší chvost a fialka, ochranné kamene achát a zafír.

Slovenská novinárka, prekladateľka filmová publicistka AGNEŠA KALINOVÁ, ktorá zomrela 18. septembra 2014 vo veku 90 rokov, aj bývalá krasokorčuliarka AGNESA WLACHOVSZKÁ-BÚŘILOVÁ predstavujú vzorku žien, ktoré majú sviatok 16. novembra.


Foto: thinkstock.com,
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia