VIDEO, Plakali aj lekári: Iba 2-ročné dievčatko zomrelo kvôli VÍRUSU! Stihla ešte zachrániť niekoľko životov

Malé dievčatko zomrelo po
Malé dievčatko zomrelo po boji s vírusom
Zdroj: Facebook
2024-05-07 19:00:00 |

Vo videu, ktoré trhá srdce, lekári a zdravotné sestry lemujú chodby nemocnice, aby si uctili Coralynn. Dievčatko zomrelo po boji s vírusom. Lekári u nej konštatovali mozgovú smrť.

Coralynn z New Hampton, v Iowe, bola vyhlásená za mozgovo mŕtvu po päťdňovom boji s vírusom. Choroba bola pre malé telíčko veľmi komplikovaná a počas nej údajne utrpela tri zástavy srdca, kým ju vyhlásili za mozgovú mŕtvu. 

Podporu života jej vypli 22. apríla predtým, ako darovala svoje srdce, pečeň a obličky na záchranu troch ďalších ľudí. Jej srdce dali ročnému chlapcovi, pečeň pripadla ročnému dievčatku a jej obličky darovali 41-ročnej žene.

Coralynn S., ktorá mala iba 22 mesiacov, bola pobozkaná na rozlúčku jej matkou so slovami: „Zachrániš troch ľudí. Milujem ťa navždy. Si to najlepšie, čo ma kedy stretlo."

Dramatický boj o jej život

Keď Coralynn 17. apríla ochorela, o dva dni ju previezli do nemocnice, kde lekári zistili, že má problémy s dýchaním. Dostala parainfluenzu, vírus, ktorý spôsobuje dýchacie problémy. Existujú rôzne typy vírusu, pričom väčšina symptómov, ako je nádcha, zvyčajne zmizne sama. Niektoré však môžu spôsobiť vážnejšie dýchacie ťažkosti, ktoré vedú k hospitalizácii.

Dievčatko hospitalizovali. Jej srdce sa zastavilo a zdravotníci vykonávali prvú pomoc počas 25 minút. Dokázali ju stabilizovať. Po vyšetreniach lekári povedali, že výsledky jej echokardiogramu - ktorý sa pozerá na srdce - boli dobré. Ale iné vyšetrenie ukázalo, že dievčatko malo poškodený mozog. Lekári si mysleli, že sa zobudí, ale nevedeli, ako veľmi bude postihnutá.

Uprostred noci však Coralynn začal opuchať mozog a ďalšie vyšetrenie ukázalo, že je mozgovo mŕtva. To znamenalo, že už nikdy nenadobudne vedomie a nebude sama dýchať.


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia