TRAGÉDIA: Len 9-mesačný chlapček ZOMREL chybou lekárov! Polícia prehľadávala rodičom dom

TRAGÉDIA: Len 9-mesačný chlapček
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2024-04-10 19:00:00 |

Len 9-mesačného chlapčeka poslali lekári domov z nemocnice, pretože nemal výrazné príznaky meningitídy. Nešťastne zomrel len o niekoľko hodín neskôr. Rodina chce ostatných rodičov varovať.

Rodičia deväťmesačného Lucasa T. M. chcú teraz varovať iných rodičov pred nebezpečenstvom v snahe zachrániť ostatných pred podobným trápením. Lucasova mama Kim (39) z Flintu povedala, ako ich po smrti malého dieťaťa vypočúvala polícia.  „Aby ešte pridali k našej agónii, po synovej smrti nás vypočúvala polícia a prehľadali náš dom. Vzali Lucasovu obľúbenú prikrývku. Bola som vo vysokom štádiu tehotstva a len o dva mesiace som porodila nášho druhého syna. Privítali sme nový život, no stále sme smútili za Lucasom," uviedla zronená mama, ako uvádza portál Mirror.

Rodina verila lekárom, ktorí chlapčeka vyšetrovali a napokon o neho tragicky prišli. „Dôverovali sme lekárom a sklamali nás tým najhorším možným spôsobom. Trvalo päť rokov, kým nemocnica priznala, že sa mýlili. Ani teraz sme nedostali ospravedlnenie," dodáva zronená matka.

Chybná diagnóza lekárov

Pri vyšetrovaní na súde v novembri 2023 sa zistilo, že Lucas bol v nemocnici kategorizovaný ako žltý prípad, ktorý by mal byť ošetrený za hodinu a nie oranžový, ktorý by mal byť ošetrený za 10 minút. Lucasovi prišlo 14. mája 2019 zle, dostal aj vysokú teplotu a zvracal. Všeobecný lekár rodiny mu diagnostikoval vírusovú infekciu a predpísal mu rehydratačné vrecúška.

Ale Lucasov stav sa postupne zhoršoval a 17. mája ho rodičia vzali do nemocnice Glan Clwyd. "Horel, no ruky a nohy mal studené. Bol letargický, mal malú chuť do jedla a oči sa mu otáčali dovnútra. Držal sa nás, akoby sa bál. Cítil som sa trochu vyvedený z miery, mal som obavy. Ale upokojili ma aj lekári. Veril som im," dodala matka. Zdravotná sestra vtedy poznamenala, že bol „tuhý“ a v čakárni škúlil. Privolaný lekár diagnostikoval chlapcovi angínu po tom, čo si všimol červené hrdlo. Doktor povedal, že neexistovali žiadne signály, ktoré by naznačovali, že s ním nebolo niečo v poriadku, a pred prepustením Lucasa vyšetril ešte jeden lekár.

Chlapčeka prepustili 18. mája, ale jeho rodičia zavolali záchranku okolo 18:30 toho istého dňa po tom, čo dostal záchvat. Onedlho zomrel v nemocnici. Pitva potvrdila, že Lucas zomrel na akútnu bakteriálnu meningitídu. Hlavný koroner povedal, že Lucasovej smrti sa dalo zabrániť. Rodina teraz prijala kompenzáciu od zdravotnej rady.

Rodina je z celej situácie zúfalá a peniaze berie ako urážku. „Peniaze sú urážkou, ale už s tým nechceme bojovať. Nič ho nevráti späť. Ospravedlnenie sme čítali v miestnych novinách, ale nikto sa nám osobne neospravedlnil. Dokonca sme nedostali ani list poštou. Dúfame, že sa z Lucasovej smrti môžeme poučiť. Dúfame, že zvýšime povedomie o meningitíde a boli by sme radi, keby si všetci zdravotnícki pracovníci uvedomili, aké dôležité je vykonať dôkladné vyšetrenie a počúvať rodičov."


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia