Horoskopy pre deti: Narodené v znamení Leva

Horoskopy pre deti: Narodené
Ilustračné foto
Zdroj: flickr.com
2014-07-26 00:01:20 |

Astrológia nám hovorí, že malé Levíča (23. júl – 22. august) rozžiari každé miesto svojim teplom a úsmevom. A to najmä vtedy, keď môže byť stredom pozornosti.

Tento malý uzlíček radosti očarí každého hneď od začiatku. Dieťa narodené v znamení Leva je plné vrelosti a štedrosti, najčastejšie ho vidíte chichotať sa a tešiť sa zo života. Táto črta mu zostáva aj v dospelosti. Samozrejme, správny Lev chce byť vždy centrom pozornosti, vtedy sa cíti najlepšie! Aj keď je v poriadku, že ho chválite, dávajte pozor, aby sa dieťa nesústreďovalo na seba až príliš. Učte ho deliť sa o pozornosť aj so súrodencami a kamarátmi. Dbajte na to, aby s ostatnými komunikovalo a zaujímalo sa aj o iných, nielen o seba. Na prvý pohľad povaha plná nadšenia môže byť v skutočnosti emocionálne citlivá.

Levíčatá sú len málokedy spurné a zvyčajne rešpektujú autoritu. Obvykle majú tiež zmysel pre dramatickosť a často sa z nich stávajú umelci. Povzbudzujte preto svojho budúceho umelca tým, že mu sprostredkujete svet umenia a remesiel, zásobujte ho množstvom kníh a doprajte mu rôzne mimoškolské aktivity. V školskej triede patrí Lev k neprehliadnuteľným, neustále sa hlási a robí všetko pre to, aby pozornosť sústredil na seba.

Deti narodené v znamení Leva sú prirodzene hrdé, vďaka čomu chcú vládnuť a nikdy sa pred nikým neskláňajú. Disciplínu treba u nich udržiavať veľmi opatrne, násilím a krikom nič nedosiahnete. Neskrotné Levy si nemožno podmaniť, ocenia výchovu láskou a náklonnosťou s nevyhnutnou dávkou pochvál. Vyhýbajte sa ich karhaniu pred druhými, ponižuje ich to viac ako deti narodené v iných znameniach. Ak to urobíte bez svedkov, Levíča si skôr vezme vaše slová k srdcu a bude nad nimi uvažovať.

Kým rodičov, cudzích ľudí a starších súrodencov deti Levy rešpektujú, vo vzťahu k mladším súrodencom a kamarátom sa stavajú do roly rodičov či vychovávateľov. Levíča si vystačí s jedným alebo dvomi naozaj blízkymi kamarátmi, ktorí mu budú prejavovať dostatočný obdiv. V kolektíve môže mať problémy, lebo jeho tendencia ostatných komandovať, každému nemusí vyhovovať.

Medzi povolaniami, ktoré sa Levom hodia, sú okrem dramatickej oblasti aj politika, podnikanie, manažment, učiteľstvo, no uplatnia sa výborne aj ako lekári. Tým, že chcú vynikať, neustále sa budú vzdelávať a možno predpokladať, že sa stanú špičkami v svojom odbore. 


Foto: flickr.com
Zdroj: parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia