Disneyho Dumbo sa dočká filmovej podoby

Disneyho Dumbo sa dočká
Ilustračné foto
Zdroj: bustle.com
2014-07-13 00:01:06 |

Milujete klasiku z dielne Walta Disneyho? Tak sa máte na čo tešiť. Legendárny príbeh sloníka Dumba sa vyberie cestou nedávno sfilmovanej rozprávky Maleficent.

Walt Disney Pictures  má v posledných niekoľkých rokoch so sfilmovanými akčnými verziami svojich animovaných príbehov veľký úspech. Veď len nedávno dokončený Maleficent, u nás uvádzaný pod názvom Vládkyňa zla, ktorý je netradičnou podobou Šípkovej Ruženky, zarobil už doteraz po celom svete 600.000.000 dolárov. K úspechu možno dopomohla aj hlavná hrdinka príbehu, ktorou je Angelina Jolie. Milovníci Disneyho rozprávok si prídu na svoje aj v ďalších príbehoch. Začiatkom budúceho roka by sa mala objaviť sfilmovaná Popoluška, v pláne je Dumbo a už sa rodí aj nová podoba Knihy džunglí.  

Z Dumba vyrobia rodinný film

Sfilmovanie príbehu lietajúceho sloníka Dumba, ktorý je absolútnou klasikou, by mohlo priniesť tvorcom zopár problémov. Najmä ten, že 99 percent postáv sú zvieratá. Vyriešia to však veľmi jednoducho - nevsadia na živé tvory, ale uveriteľnosť príbehu chcú dosiahnuť vďaka technológii CGI (computer-generated imagery), ktorou prostredníctvom špeciálneho grafického softvéru realistické zvieratá vytvoria. Koniec koncov, väčšina príbehu sa odohráva v cirkuse, kde je Dumbovi mizerne a použitie skutočných zvierat by bolo asi dosť kruté.

Príbeh Dumba do akčnej podoby prepisuje autor Transformerov, spisovateľ Ehren Kruger. Základ zostane rovnaký, bude o hanblivom sloníkovi, ktorý prežíva dobrodružstvá s verným priateľom myšiakom po tom, ako jeho mame znemožnili brániť ho. Nakoniec sa naučí lietať vďaka veľkým ušiam...

Snímka, ktorú produkuje Kruger s Justinom Springerom, by sa mala stať rodinným filmom a má ambíciu zaujať dnešné moderné publikum. V príbehu sa pravdepodobne objavia ďalšie postavy ľudí, ktorí vyvážia množstvo digitálne stvorených zvierat. No zatiaľ sú to iba špekulácie a žiadne konkrétnosti nie sú známe. Milovníci Disneyho už vymýšľajú, ktorý herec by mohol ktorú z už známych postáv rozprávky stvárňovať.

Kto patrí k horúcim kandidátom, ktorých by radi v sfilmovanej podobe videli a počuli?

Anna Kendrick ako Dumbo

Fajnšmekrom nie je táto mladá americká herečka neznáma a poznajú ju napríklad z Twilight ságy. Dumbo v klasickej verzii príbehu toho veľa nenarozpráva, ale v novej podobe to bude možno úplne inak. Ak by mal rozprávať, lepší hlas než má Anna tvorcovia nenájdu. Vie spievať, je nepredvídateľná a zábavná. Postave sloníka by dokázala dať úplne nový charakter.

 

 

Julie Andrews ako pani Jumbová

Britská prvá dáma filmového muzikálu má už niečo za sebou. Pred rokmi sa objavila v hlavnej úlohe rodinného muzikálu z dielne štúdia Walta Disneyho Mary Poppinsová. Získala za ňu Oscara. Andrews je ideálnym typom postavy matky, ktorá je srdcom príbehu. A navyše, pieseň „Baby Mine" akoby bola určená len k tomu, aby ju zaspievala.

 

 

Timothy Spall ako diabol z cirkusu

Kto iný by mal hrať muža, ktorý je zlý, odporný, bezcharakterný a uväzní Dumbovu mamu? Spall bravúrne stvárnil zlého a záludného Petra Pettigrewa v Harry Potterovi, preto je tým najideálnejším kandidátom na ďalšieho zloducha.

 

 

 

Tom Hiddleston ako myšiak Timotej

Tento krásavec s podmanivým pohľadom, ktorý si zahral pomstychtivého boha Lokiho vo filme Thor, by mohol ukázať svoje kvality aj v animovanej rozprávke. Namiesto záporáka, ktorých si zahral už viac, by si konečne užil rolu najlepšieho a charakterného Dumbovho priateľa. Divákom by sa páčilo vidieť ho na premiére bok po boku s Annou Kendrick. Práca na rozprávke by tak mohla vytvoriť ďalší celebritný pár snov.

 

 

Bill Murray ako pán Bocian

Zatiaľ nie je jasné, či bude aj v aktualizovanej verzii Dumba použitý zastaraný stereotyp, že deti nosí bocian, no ak áno, hlas by mu mal určite prepožičať tento hollywoodsky herec. Výborne sa osvedčil ako jazvec v rodinnej animovanej komédii Fantastic Mr. Fox (Fantastický pán Lišiak) a každý, kto príbeh videl, uzná, že takýto typ úloh mu veľmi sekne.

 

 

Angelina Jolie ako slonica Matróna

Partnerka Brada Pitta je zárukou úspechu akéhokoľvek filmu. Aj keď je veľmi nepravdepodobné, že by po stvárnení hlavnej úlohy v nedávno dokončenom príbehu Maleficent z disneyovskej dielne naskočila hneď do ďalšieho, snívať možno vždy... Slonica Matróna vedie cirkusové slony a je k Dumbovi veľmi chladná. Angelina je presne typ, ktorý by pompéznu vodkyňu s krutým správaním dokázal dokonale zvládnuť.

 

 

Ktorá postava by divákom v remaku Dumba chýbala najmenej? Jednoznačne gang vrán, ktoré považujú za najviac rasistické postavy Disneyho filmov vôbec. ​​

 

 

Fotogaléria


Foto: bustle.com, youtube.com
Zdroj: bustle.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia