Cez víkend sa stane KRÁĽOM: S krásnou manželkou majú vydarenú rodinu!

Cez víkend sa stane
Zdroj: profimedia.sk
2024-01-12 07:00:00 |

Už túto nedeľu sa v Dánsku koná výnimočná udalosť. Kráľovná Margaréta II. odovzdá žezlo a trón svojmu synovi - princovi Frederikovi. Pozrite sa spolu s nami, akú má krásnu rodinu!

Členovia britskej monarchie nie sú jedinou kráľovskou rodinou, ktorá si zaslúži pozornosť. Stále viac sa hovorí aj o dánskom korunnom princovi Frederikovi, z ktorého bude od tejto nedele dánsky kráľ. Jeho matka - Margaréta II. je po smrti Alžbety II. najdlhšie vládnucou panovníčkou v Európe. Vo svojom novoročnom príhovore však nečakane oznámila abdikáciu. Z trónu odstúpi po 52 rokoch vládnutia. 

Nový kráľ Dánska - princ Frederik má po svojom boku krásnu manželku Mary, ktorá pochádza z Austrálie. Presne tam sa v roku 2000 spoznali na Letných olympijských hrách. Ona tam pracovala ako hosteska a nemala ani len tušenia, s kým sa na jednom z večierkov zoznámila. Princ sa jej totiž predstavil len ako Fred z Dánska. 

 

 

V roku 2004 sa dvojica zosobášila a radujú sa zo štyroch ratolesti. Najstarší syn princ Christian má 18 rokov, dcéra Isabella je o dva roky mladšia a dvojičky Vincent a Josephine majú 13 rokov.  

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zuz

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia