Pri Londýne vyrastie konkurencia Disneylandu

Pri  Londýne vyrastie
Ilustračné foto
2015-01-18 00:04:36 |

Parížsky Disneyland sa môže začať triasť. Najneskôr do piatich rokov by mal blízko Londýna vyrásť úplne nový obrovský zábavný park s ešte príťažlivejšími atrakciami pre malých aj veľkých.

Návšteva Británie nie je pre našinca až takým nesplniteľným snom a tak možno aj niektorí z nás o pár rokov navštívia obrí zábavný park, ktorý vybudujú neďaleko britskej metropoly Londýn, konkrétne v grófstve Kent.

(Projekt, ktorý ukazuje, ako by mohol zábavný park vyzerať)

Komplex s názvom London Paramount Entertainment Resort s rozlohou 900 hektárov vyjde zhruba na dve miliardy libier, čo je v prepočte vyše 2,6 miliardy eur. Na podobe voľnočasového areálu s atrakciami inšpirovanými programami BBC a filmovými snímkami z produkcie amerického štúdia Paramount Pictures usilovne pracuje 50 dizajnérov.

(Aj takéto atrakcie by mali byť súčasťou rezortu)

 

Už teraz je známe, že návštevníci  sa budú môcť tešiť na horské dráhy, vodné parky, kiná, hotely a reštaurácie. Do divadla, ktoré bude tiež súčasťou komplexu, sa vojde naraz dvetisíc divákov a v hoteli bude na hostí čakať až 5000 izieb. Pre predstavu, najväčší hotel na Slovensku nemá ani 300 izieb a najväčší hotel na svete, ktorý sa nachádza v Saudskej Arábii, má 8000 izieb. Takže v zábavnom parku to plánujú „roztočiť“ naozaj vo veľkom. Brány komplexu by mali denne privítať okolo 50 000 návštevníkov.

(Veľkolepý bude aj vstup do areálu)

Cieľom je v prvom rade podporiť britský zábavný priemysel, skombinovať čaro Hollywoodu s tým najlepším z anglickej kultúry a samozrejme konkurovať parížskemu Disneylandu. Investori veria, že sa im nový zábavný park podarí otvoriť už v roku 2018, najneskorší termín je rok 2020. To, či si budú môcť návštevu tejto atrakcie dovoliť aj bežní smrteľníci zo Slovenska, je vo hviezdach. Zostáva nám len veriť, že o pár rokov budeme na tom ekonomicky tak dobre, že si aj my s našimi deťmi budeme môcť vyhodiť z kopýtka a zažiť niečo nezvyčajné. 

(Londýn Resort Company Holdings má exkluzívnu dohodu o užívaní duševného vlastníctva Paramontu vo Veľkej Británii)

Fotogaléria


Zdroj: kentonline.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia