Budete mať prváka? V októbri dostanete od štátu o stovku viac!

Budete mať prváka? V
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2021-08-30 15:35:00 |

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny poskytnú rodičom budúcich prvákov jednorazový zvýšený prídavok na dieťa. Určený je na základné školské potreby pre nezaopatrené dieťa.

Prídavok na dieťa sa zvyšuje o sumu 104,76 eura za mesiac september, pričom vyplatený bude v októbri. TASR to potvrdila Marianna Šebová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. "Zvýšená suma prídavku na jedno dieťa môže byť poskytnutá iba raz a je priamo viazaná na nástup dieťaťa do školy," spresnila.

Nie je potrebné, aby rodič žiadal o tento príspevok na úrade, práce, sociálnych vecí a rodiny, bude mu vyplatený automaticky.

"V prípade, ak oprávnená osoba nepoberá prídavok na dieťa v SR, nárok si uplatňuje podaním žiadosti o zvýšený prídavok na dieťa," priblížila Šebová. Údaje o nezaopatrených deťoch, ktoré nastúpili do prvého ročníka základných škôl, úrady získavajú z informačného systému Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. S nákladmi v súvislosti so začiatkom školského roka pomáhajú rodičom aj niektoré mestá a obce. 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia