Dať či nedať dieťa do školy? Prečítajte si názor pediatričky!

Dať či nedať dieťa
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-05-21 00:31:00 |

Váhate nad tým či svoje dieťa pošlete 1. júna do školy alebo ho necháte doma? Pediatrička ponúka svoj pohľad, ktorý vám môže pri rozhodovaní pomôcť.

Kým pre niekoho ide o jasnú voľbu a už včera sa mu zdalo neskoro, iní rodičia zvažujú, či je vhodné poslať dieťa na mesiac za zmenených podmienok do školy. Ak aj vy patríte k tým, ktorí váhajú, možno vám pomôže názor obľúbenej detskej pani doktorky Kataríny Vrbovej zo Skalice, ktorý zverejnila na facebookovom profile Zavretá škola. „Nakoľko sa chystá od 1.6. nástup detí do škôlky a školy a dnes ste mi viacerí volali a pýtali sa na môj názor, tak vám predkladám takú menšiu pomôcku pri rozhodovaní sa, či dieťa do kolektívu dať. Samozrejme nemusíte sa jej držať,“ napísala. Čo poradila?

1. V prvom rade ,ak žijete v spoločnej domácnosti so seniormi nad 65 rokov alebo sa s nimi stretávate, alebo Vám vo voľnom čase deti opatrujú , tak si ich chráňte a deti do kolektívu nedávajte .

2. Ak žijete v spoločnej domácnosti s niekým, kto sa dlhodobo lieči na nejaké chronické ochorenie, onkologické ochorenie, poruchu imunity, pľúcne ochorenie, cukrovku atď., tak nástup dieťaťa do kolektívu tiež zvážte .

3. Ak dieťa výuku zvláda aj online, máte možnosť takejto komunikácie, tak asi nie je nutné, aby išlo do školy.

4. Ak je dieťa citlivejšie, tiež porozmýšľajte , či je vhodné poslať ho do “upravených “ podmienok či už v škôlke alebo v škole .

5. Ak vaše dieťa má zdravotný problém, s ktorým je dlhodobo sledované a lieči sa, nechajte ho radšej doma. 

Ale samozrejme, ak máte pocit, že už doma výučbu nezvládate, nemáte možnosť pripojenia online (čo sa týka výučby) alebo vás donúti situácia (zamestnávateľ), že sa inak nedá, tak pošlite do kolektívu iba dieťa úplne zdravé.

„Snáď Vám tieto moje úvahy trošku pomôžu pri rozhodovaní sa,“ doplnila pediatrička. Možno práve vám jej názor uľahčí rozhodovanie sa, pri ktorom je potrebné zvážiť viaceré okolnosti.

Treba si uvedomiť, že režim v školách bude zmenený, od detí sa bude vyžadovať väčšia disciplinovanosť a mnohé školy upravili aj začiatok vyučovania a prijali viaceré opatrenia. Napríklad v bratislavskej Petržalke budú deti namiesto na 8.00 chodiť do školy už na 7.00. Pred vstupom do budovy školy im bude služba merať teplotu a treba myslieť na rúška. Na druhej strane, po vyše dvoch mesiacoch sa zase stretnú so spolužiakmi a učiteľmi a zopakujú si učivo pravdepodobne o niečo kvalitnejšie ako pri domácom vyučovaní.

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia